Blåbärscurd

Det här måste vara bland det godaste jag har ätit. Lemoncurd i all ära, men blåbärscurd var snäppet bättre.
Den serverades med blåbärsmaränger och grekisk yoghurt i påskas.
 
 
Till curden använde jag:
200g. blåbär
100g. socker
2 citroner, saft + rasp
200g. smör
300g. ägg
150g. socker
1½ gelatinblad
 
Koka ihop blåbär, citronsaft, rasp, 100g socker och allt smör.
Rör ihop ägg och 150g socker.
Lägg gelatinet i kallt vatten.
Slå blåbärs- och citronblandingen över äggen och ta tillbaks till värmen.
Sjud under omrörning till en tjock kräm.
Lyft upp gelatinbladetur vattnet och lägg ned i curden.
Passera genom en sil och låt svalna.
   (Gelatinet ger längre hållbarhet och bättre stadga.
 
Till serveringen ställde jag fram maränger, curd och yoghurt så middagsgästerna fick blanda själva. Men ungefär 50/50 curd och yoghurt kan vara lagom.
 
Marängerna är helt vanliga sjudna maränger som jag rört ner blåbärspulver i.
 
Publicerat i Allmänt