Små ulmerkottar!

Vilken härlig påskhelg!
God laxmiddag hos morföräldrarna på fredagen och en lugn och skön dag hemma i lördags.
I söndags åkte vi ner till M's kompis M nere i Norrköping och sov över hos hans föräldrar. Dels var vi bjudna på påskmiddag och dels ville jag hälsa på de små ulmerkottarna till kissemissar - Sotis och Frasse. Jag tog säkert hundra bilder på de små liven, så det kommer en eller ett par bilder här med snart.
Fast små kanske är fel uttryck för katter som väger runt 8-10 kilo... Sotis har dessutom väldigt mycket päls, vilket gör att han ser lite kraftigare ut än vad han är också. Supermysiga var de i alla fall som vanligt och se känner igen mig än! Frasse kom när jag ropade på honom. Det är skönt och se att de har de bra.

Igår var det dags att säga hejdå till min små söner och åka hemåt igen. Eftersom vi alltid passerar Kungsör när vi åker hem har vi pratat om att vi borde stanna till hos min äldsta farbror och säga hej, men ett "borde" blir just oftast ett "borde" och man stannar aldrig. Därför stannade vi igår och dracke en kopp te och åt lite fikabröd innan vi åkte vidare igen. Sist jag hälsade på hos min farbror med fru var i januari 2000. Det är alltså drygt åtta år sedan. Annars träffar man dem bara i stugan i Vilhelmina. Men som M sa; de hälsar ju inte på hos oss heller och det ligger väl något i det. Man behöver ju inte vara sämst på att hälsa på och de blev jätteglada när vi tittade in en vända.

Idiotiska fördomar

Jag håller på att köpa en ny bil. I 99,9 fall av 100 är bilförsäljarna män så jag blev väldigt glad när det i annonsen stod ett kvinligt namn på försäljaren. Bara det gjorde mig mer nyfiken att först åka och titta på bilen. Hur det än är så jobbar jag ju själv inom en otroligt mansdominerad bransch så jag tyckte helt enkelt att det skulle vara roligt att köpa en bil av en tjej istället för en kille. Samtidigt kunde jag inte låta bli att undra över vad det är för typ av tjej som väljer att jobba med bilförsäljning (fördom nummer 1). Å andra sidan kan man ju verkligen fundera över hur en tjej som jobbar inom sågverksindustrin är för typ. Hur som helst åkte jag till bilfirman och blev väldigt trevligt bemött av en ung blond tjej med topptrimmade naglar. Bilförsäljare? Knappast.... Mer typen som man kan se på bilsalongerna iklädd bikini liggandes på en välpolerad motorhuv. Vaddå fördom (fördom nummer 2)??? Hon var ju hur trevlig som helst! Men genast började jag ju fundera över hennes kompetens (fördom nummer 3). Vad visste en sån som hon om bilar (fördom nummer 4)? Antagligen lite i alla fall eftersom hon hade blivit anställd som försäljare. Och åter igen - vad skulle väl en tjej som jag veta om virkeskvaliteter och målningslinjer och monteringsanvisningar om olika träprodukter?

Det är så otroligt dumt så det finns inte. Att jag ens skulle tänka tanken! Jag skäms så otroligt över mig själv att jag nu nästan helt har besämt mig för att köpa en bil av henne. Inte bara på grund av att det var en kvinnlig försäljare och för att jag fick dåligt samvete över mina fördomar utan det var faktiskt bilen som fick avgöra, men om jag inte hade känt förtroende för henne så hade jag ju heller aldrig ens funderat över att köpa bilen. Man kan ju undra över hur många det är som kliver in på den där bilfirman som hellre köper en bil av hennes manliga kollega istället bara för att de först (eller hela tiden) tänkte som jag?  

Simborgarmärket!

Ja visst har jag tagit Simborgarmärket och det är inte något skämt.
Förra måndagen var jag till simhallen i Borlänge för att motionssimma. På måndags- och torsdagskvällar har de motionssim med nedsläckt belysning i hallen och levande ljus utställda lite här och där. Just den här måndagen kunde man vara med i en tävling (en utlottning) om att vinna en halvtimmes massage för ett värde av 300kr. Man deltog i utlottningen genom att köpa ett Simborgarmärke.
"Klart att jag ska ha ett märke" tänkte jag och lite massage är ju heller aldrig helt fel, så jag köpte ett märke och skrev upp mig på listan. Jag var den enda som stod uppskriven och jag var nästan sist ut ur hallen innan de skulle stänga. Jag tänkte att jag borde vinna, men å andra sidan kunde det ju finnas en till lista som var full och att jag var först ut på ett helt nytt papper. Så var det inte. Jag var den enda som stod uppskriven så nu har jag alltså vunnit en massage!