Frosten är äntligen här!

Idag vaknade jag inte av att klockan ringde, utan av att det var kallt i sovrummet. Inte så att jag frös utan bara för att det var ovant att det var kallt utanför täcket. Jag klev upp och konstaterade att det var strålande solsken ute och ett vackert ljus spred sig över grantopparna intill fotbollsplanen. Grannens bil var täckt av is och gräset hade en fläckvis grågrön ton. Förra året kom första frosten lagom till älgjakten i början av oktober. Nu är det inte ens september. Men jag ska erkänna att jag tycker om det. Hösten är den absolut bästa årstiden på året. Luften är klar och hög och naturen sprakar i vackra färger. Visst sprakar det av färger från blommor också, men der är inte lika kraftfullt. Dessutom får man krypa in, tända ljus och njuta av nyplockade äpplen och hemgjord äppelpaj. Det gör inte så mycket om det är en regnig höstdag heller. Det är ganska mysigt.

Intervju

Jag och mina arbetsintervjuer... Imorgon ska jag förmodligen på en till intervju inne i Leksand. Det är ett rätt litet företag, men det kan ju vara bra för det. Det blir i alla fall fler arbetskamrater än hos den berömda kollegan som jag annars ska tillbaka till på måndag... Om intervjun blir av imorgon så blir det på torsdag eller fredag. Lite beroende på hur det ser ut för fabriken.
Åh! Just nu känner jag mig så glad att det spritter i kroppen och pirrar i knäna. Just att det pirrar i knäna känns lite annorlunda, men det gör faktiskt det:!

I brist på annat kan man fundera på det mesta.

I min almanacka här på jobbet står det att rötmånaden tog slut torsdagen den 23 augusti. Då har jag genast en massa frågor som dyker upp i huvudet.
- Varför tar rötmånaden slut den 23?
- Varför en torsdag?
Borde inte rötmånaden sluta den sista i månaden eller i alla lfall en söndag (när det är slut på en vecka). I och för sig står det att rötmånaden börjar den 23 juli, men jag tycker ändå att det verkar lite underligt. Varför inte måndag till söndag istället för en måndag till en torsdag? Då kommer nästa dilemma. Om jag hade en mjölkförpackning som gick ut den 23 (när det var rötmånad) kan jag då ändå konsumera mjölken den 24 när det inte är rötmånad? Om det hade varit rötmånad även den 24 hade man ju inte druckit av den oavsett om den hade luktat bra eller inte - bara för att det var rötmånad.