Misslyckat brödbak.

Har ägnat ett par dagar åt att baka bröd. Bland annat. Det har blivit en sort som är komponerad efter eget huvud innehållandes bland annat både solrosfrön, pumpakärnor och linfrön samt sirapslimpa. Det var sirapslimpan som inte blev så där jättebra som jag hade sett fram emot. Smaken var det absolut inget fel på, men degspadet hann nog bli för kallt för degen och de utbakade limporna jäste inte. Jag chansade på att de skulle jäsa mer när de kom in i ugnen vilket de också gjorde, men de var fortfarande väldigt kompakta och lite degiga trots längre tid i ugnen än vad receptet angav. Om man knackar lite på undersidan av brödet och det liksom låter dovt (lite ihåligt på något vis) är brdet klart, men de här limporna frambringade aldrig det ljudet. Jag tänkte att det berodde på att de var så kompakta, men jag vet inte. De hamnade i alla fall i frysen efter att M hade godkänt dem. Han tyckte det var synt att slänga limporna när smaken var okej. Å andra sidan är det ju inte speciellt svårt att baka nya heller. Men det får bli en annan dag!

Full fart!

Idag har sannerligen inte varit någon tråkig dag. Gårdagen spenderades mestadels på Facebook och på loppisen Tuavippan, men idag har vi haft besök av J med son och sedan var vi hem till svärföräldrarna och åt tacopaj. Nu är klockan läggdags, men som vanligt har jag fastnat lite på nätet först... Hade lovat att ringa och väcka M 23.20 också så han inte skulle försova sig när han ska åka hem idag - fast det är imorgon i Kina.
Han är i framtiden...
Han lät inte pigg precis så jag ska nog skicka ett meddelade och kolla så han verkligen har vaknat till. En sann mamma har talat...

Orolig tusen mil bort.

Idag fick jag ett meddelande att M's kollega hade blivit sjuk i Kina och var på väg till doktorn. När jag frågade om han själv mådde bra fick jag inget svar mer än "jag hör av mig sen". Försökte verkligen inte oroa mig och jag visste ju att han var okej eftersom han inte sa annat, men jag kunde i alla fall inte låta bli att oroa mig för hur det skulle vara om det hade varit han som hade varit dålig.

Pratade med honom lite senare på Skype och fick en beskrivning av ett kinesiskt sjukhus. Sjukhus i dn bemärkelsen att man nog blir sjuk om man hamnar där. Det var tydligen ett mycket ohygieniskt ställe. Läkarna satt dessutom öppet och undersökte sina patienter i ett och samma rum där alla andra satt och det låg använda kanyler framme i en skål. M var tvungen att gå på toa och vågade knappt ta i dörren. När han skulle tvätta händerna stod en kvinna med otroliga magsmärtor böjd över ett handfat och försökte kräkas. M sköljde snabbt av fingrarna och gick ut så snabbt han kunde.
Trevligt ställe.... Bli inte sjuk i Kina!