Som `förr'

Nu är det nästan som 'förr' här hemma. Ingen TV och inget Internet. Orkar inte förklara hela historien när jag mobilbloggar. Tar det sen. Imorgon kan man säga att imorgon är det FREDAG!

Återträff

I helgen hade vi återträff med vår gamla lågstadieklass. Det var lika trevligt och kul som jag hade förväntat mig. Dock fick jag sprängande huvudvärk runt halv 10 på kvällen och konstaterade att jag hade glömt att dricka vatten under dagen. Nästan två liter senare och lika många timmar senare mådde jag prima igen, men det är ju så där kul att ha ondare i huvudet än vad man någonsin kan komma ihåg att man har varit med om just när man har ordnat en fest med människor man inte sett på jättelänge. Dessutom blev min snaps raskt bortbjuden så jag fick en resterande Beska Droppar. Jag har aldrig druckit det förut och jag kommer inte att göra om det. Vår gamla fröken kom också och hon såg knappt en dag äldre ut än vad vi kom ihåg. Lite, lite rynkigare och gråhårigare såklart, men frisyr, kroppsstorlek, klädstil osv var mer eller mindre detsamma. Visst är det smått fantastiskt att den del människor liksom är konserverade. Det är som uppe i vår sommarstuga i Lappland. Där finns en urgammal man som åker runt på sin blå flakmoped, är lomhörd och som stillsamt lyfter handen i ett mindre glatt hej. Han ser exakt likadan ut nu som för 20 år sedan. Min far skyller på att mannen har ätit så mycket hjortron och lingon i sina dagar att han nu är konserverad. Detsamma måste alltså även gälla mina farbröder som också är konserverade.   

"Så han är på dagis?"

Jag är som sagt tillbaka på jobbet och väldigt många människor (inte bara på jobbet) undrar om sonen har börjat på dagis nu. "Nej, pappa är hemma" svarar jag och får till svar "Åh, så mysigt!"
Det är klart att det är mysigt för far och son att få umgås dagarna i ända, men är det inte mer vanligt än ovanligt att pappan också är hemma idag? Jag är bara lite förvånad över hur gammeldags tänkade moderna människor är. Det kanske inte är konstigt att det fortfarande skiljer i lön mellan män och kvinnor heller... Först måste vi få folk att fatta att pappan också är hemma med barnen!