Mer reklam

Nu när jag hemma står TV'n på rätt mycket. Dock bara på förmiddagen. Jag slår på TV'n för att se morgonnyheterna när Lilla Liten äter och sedan får TV'n stå på. Ofta hinner han äta en gång till på förmiddagen och då brukar jag se på Nanny på TV4. Jösses vilka ungar det finns! Jag hoppas av hela mitt hjärta att L inte blir sådan, men det är ju upp till oss som föräldrar. Hur som helst så passerar det en hel del reklam i rutan under tiden man sitter där. Rusta har faktiskt en rätt bra reklam även om den börjar bli lite tjatig, men Bauhaus och Elon får mig att byta kanal.
"Har ni virke, ja alltid till låga priser, jaha har ni höga priser då?, öhh nä..., här påstår de att de har allt och så har de inte ens höga priser"
Blä!
"Men jag sa faktiskt TVÅ cementblandare! och sen behöver jag en större bil att ta hem allt i men det har ni förstås inte, men vi har lånesläp, jaha - jaaahaaa, men Kerstin det kan ju vara kul för dem att ha varsin cementblandare."
Gud vilken tur att det inte finns ett Bauhaus här och om det hade gjort det hade jag slutat att handla där.

Sedan har vi Elon. "Hairdryers, blenders and stuff.... How can you know so much..." och så är det en kille som ser ut som en någorlunda civiliserad Rulle (typ Mulle som Sven Melander gjorde), lagomt rund med pilotbrillor som springer runt bland kampsportsutövande japaner.

Renaults miljöbilsreklam är inte heller speciellt upplyftande.
"Sailing is about being at one with the nature. Gliding across the water without leaving any trace. I dream of the day when cars leave no traces on our planet".

Vaddå miljöskadad...?

Syfestivaler och frikyrklighet

Sitter här på morgonen och bläddrar i Leksandsbladet och i Gagnefsbladet. Små hophäftade reklamblad i svartvitt A5-format. Leksandsbladet är något bättre än Gagnefsbladet.
Förstasidan på Leksandsbladet annonserar stort ut om
"DALA SYFESTIVAL - 90-talet utställare med försäljning!
Stort utbud av; knyppling, quilt, lappteknik, senaste mode i skinnjackor och kläder, flamsk, tovning, garner, vackra tyger för sömnad, sybehör, mönster, böcker, lösa Malung, vattentäta tyger, kappelväv, smyckesstenar, fårskinn, scrapbooking, amerikanska tyger, barnklänningar, fest- & brudkläningar, mm.
Svenska stickföreningen visar olika sticktekniker."

Varför får jag för mig att det mest är damer 60+ som åker på en sådan mässa? Det kanske är därför de lockar med smyckesstenar och scrapbooking också för att locka ett något yngre klientel. Jag har i alla fall svårt att tro att yngre personer ängnar sig åt knyppling (vilket i och för sig skulle vara rätt coolt) eller lappteknik. Men jag kanske har helt fel? Jag känner i allafall ingen som ägnar sig åt detta. Inte vävning heller. I mitt inre ser jag en kvinna i 60-årsåldern med stålgrå page, grå eller beige linnekläder, ett långt halsband i silver och fotriktiga sandaler som sitter och väver trasmattor i ljusblå toner. Men som jag har sagt tidigare så har jag ju inga fördomar, bara idéer om hur folk är...


Annars är det mest annonser för olika restauranger, idrottsklubbar, "lär dig spela ukulele" och "skogsvandringar för vuxna", lite fastigheter och lite bilar.


Gagnefsbladet däremot har en stark inriktning mot det frireligiösa.
"Förklädd gud" (verkar vara en konsert av något slag
Svenska kyrkan
Betel med förbönstimme
Djurås missionsförsamling
Gagnefs församlings barn- & ungdomsverksamhet
Sen är det mycket idrott (fotboll)
Lite vanlig reklam från olika företag i kommunen
Fastigheter
Så visst är det väl vanliga annonser som tar upp mest plats, men eftersom de kyrliga anonserna kommer förstkänns det som ett religiöst annonsblad - eller i alla fall som en väldigt religiös kommun. Det skulle vara intressant att veta. Inte för att jag bryr mig egentligen, men lite nyfiken är jag allt!

Äntligen!!!

Äntligen, äntligen, äntligen är min lilla Rover såld! Största skräcken var att bilen inte skulle starta när tjejen körde ut den från gården, men den gick igång som en klocka.

Skönt att inte behöva betala så mycket på billånet varje månad längre!