Sommarstuga

Ni vet väl att sommarstugan har en alldeles egen liten plats i cyberrymden?
Villa Myrbacka. Ställ muspekaren på raden under så syns länken!
http://villamyrbacka.blogg.se

Här kan man följa hela bygget, vinterdramatik och inredning.

Jag sjunger inte i grupp

Jag har kommit på det!!!
Jag har kommit på varför jag alltid känner mig en smulad malplacerad på öppna förskolor, eller som nu när det kom en jättetrevlig inbjudan till ett uteöppnis här i byn. Eller andra sammanhang där människor av olika anledningar ska samlas i en ring och sjunga gemensamma sånger. Jag avskyr det. Jag avskyr att sitta och stirra inställsamt och småleende på andra kända eller okända människor i samma ring och sjunga fåniga sånger. Allra fånigast blir barnvisorna. Barnen bryr sig oftast inte ett skvatt i att de vuxna sitter och sjunger. Okej , kanske de lite äldre barnen, men inte de minsta. Det gör ju det hela ännu märkligare. Själva sjungandet i sig har jag inga problem mde. Det är det där lite pinsamma inställsamma uttrycket hos folk jag inte klarar av. Och det är alltid någon som dessutom blir lite för entusiastisk och då vill jag bara fly. Huga.

Bäst av allt är att jag inte bara kom på min egen inre känsla (eller kanske okänsla) för dessa typer av aktiviteter utan även kunde sätta fingret på hur stora sonen känner. Vi är rätt lika i mångt och mycket och jag vet att han inte alls uppskattar att sitta i en ring tillsammans med andra människor. Och antagligen, precis som jag, så handlar det inte alls om att man ogillar att exponeras framför folk. Jag kan absolut exponeras framför folk. Men inte i en ring under "avslappnade former".

Det tog mig 31 år att exakt kunna sätta fingret på känslan, så nu behöver det kanske inte dröja 27 år till innan L fattar samma sak. Och jag kan tala om för dagis och skola varför det inte uppskattas att sitta i en ring med andra...

Odlingsprojektet

Tar artar sig! Tänk att jag lyckades omskola de små plantorna och att de överlevde flytten! Nu gäller det bara att få dem att växa till sig också. Och framförallt blomma och ge frukt... 


Överst syns tagetes.
Mitten en solros.
Längst ner det dubbla petuniorna. 

De som inte är med på bild är gyllenbär, majs och lavendel. Den där lavendeln verkar svår så vi får hålla tummarna att den vill överleva.