Pendla eller cirkla?

Enligt schemat här nedan så tyder en cirklande ring över magen på en flicka och en pendlade ring på en pojk.
Dock cirklade ringen när sonen låg där inne och nu pendlar den... Jag hade ju min tvärtomteori där.

Nu läser jag på en helt annan sida att cirklande ring är pojk och pendlande flicka. De måste ju vara konsekventa! Fast, det visar väl bara hur mycket skrock som ligger bakom... Enligt den kinesiska kalendern och mayakalendern blir jättelilla liten en pojk.
Ännu syns heller inte den klassiska hormonranden på magen som tyder på pojk. Den fanns på magen vid den här tiden med L. Det finns inte ens minsta lilla tillstymmelse till rand.

Sedan sägs det att barn nummer två ligger längre ner i magen än ettan. Det verkar inte heller stämma. Jag tycker magen sitter ganska högt upp än så länge - eller i alla fall så högt upp som livmodern går. Mest sparkar det kring naveltrakten. Ganska ordentliga sparkar börjar jag få nu. En del kickar gör riktigt ont. En stark liten myra!

Det jag egentligen skulle komma fram till var om ringen pendlade eller cirklade. Det jag tycker är häftigt är att ringen alltid cirklade med sonen och att den hittills alltid pendlat. Ringen är i alla fall konsekvent på bebisen!

På tisdag väntar MVC igen. Jag har fuskat lite med järnet, men ändå gjort slut på en en flaska Niferex så vi får väl se hur det ser ut på den fronten. Man mår heller inte bra av att äta järn dagarna i ända. I alla fall inte jag...

En jobbig vecka

Förra veckan var M i Israel. Måndag till torsdag och på torsdagen trodde jag att jag skulle gå under. Galet trött var bara förnamnet. Det går i 500 på jobbet och i 300 när man kommer hem och ska sköta all ruljans på egen hand. Sedan underlättar det inte att jag redan från början är gravidtrött och mår lite halvdant till och från. Jag tänkte åka från jobbet på torsdagen för att jag helt enkelt var alldeles för slut, men dum som man är så "går det väl över". Hur bra midsommarhelg tror ni att det blev? Som tur var flyttade vi firandet till midsommardagen. Jag hade aldrig orkat med firenade på rätt dag. Jag förvarnade min mor om att jag kanske skulle komma och sova hos dem istället.

Nu är jag någorlunda utvilad, jobbig förra vecka och midsommar till trots. Men nu har M åkt till Kina istället. Den här gången är det tur att det dels är helg så man hinner andas lite. Det är bara sonen och mig själv att fokusera på och så kommer min far och hälsar på. Sedan dröjer det bara några dagar innan M är hemma igen.

Sen... Skulle jag vilja ta semester på helt egen hand ett par dagar och bara sova, sova, sova och sova! Men det dröjer några veckor tills det är semester alls.

Lilla Litens tilltänkta födelsedag

Idag för två år sedan var det tänkt (enligt beräknat förlossningsdatum) att Lilla Liten skulle komma till världen.
Jag kände ingenting och räknade kallt med att gå över tiden två veckor.
Så för att fira Lilla Litens egentliga födelsedag gick vi ner till campingen här intill och åt glass i det vackra vädret. Tacos hade vi ätit till middag (minns att jag åt ungefär dubbla min vanliga mängd för jag var så vansinnigt hungrig) på en väldigt varm altan. Kvällen var väldigt fin och det var mysigt att fira Litens födelsedag.


Jag är alltså i vecka 39+6 här och en Nogger har jag i handen.

Vi promenerade hem och jag tyckte M var tråkig som ville hem och kolla på TV. När det var så fint väder!?! Hur som helst följde jag snällt med honom hem och det var kanske tur. Jag hann inte sova många timmar innan jag vaknade av värkar. Lilla Liten kom dagen efter beräknat datum. Tänk vad lite tacos och glass kan sätta fart!

Så att äta tacos och sedan ta en glass på campingen har blivit tradition. Förra året var M i Kina så jag och L tog med morfar som var på besök.
I år var hela lilla familjen samlad på bryggan igen.


Här är jag i vecka 24+1 och Magnumen är precis uppäten.
Lilla Liten är inte så liten längre och nu är Jättelilla Liten på gång också!
Och visst får man snygga miner när man pratar och kisar mot solen samtidigt....

Imorgon fyller det oändligt älskade lilla pluttskruttsnöret två år!