Moooot Budapest:)

Nu åker vi till Budapest! Självklart åker kameran med, så några bilder kommer jag såklart att ta. Jag har redan tagit en första frukostbild här hemma.

Trevlig helg!


P.S. På måndag eftermiddag ska jag på en intervju på ett sågverk...

Uteblivna träffar

Visst är det lite irriterande när folk man hör av sig till, eller till och med folk som hör av sig till en själv, sedan inte hör av sig igen?
För några veckor sedan försökte jag få tag i en gammal kompis för att fråga om hon och hennes respektive ville följa med på en konsert. Jag tänkte att det kunde vara trevligt att ses eftersom vi inte har träffats på länge. Eftersom jag inte fick tag i henne på något vis, skickade jag ett SMS som uppenbarligen gick fram eftersom "medelande sänt" signalen plingade i min mobil. Jag fick aldrig något svar tillbaka. Inte ens ett "nej tack".
I helgen som var skulle jag egentligen ha varit ner till Stockholm en vända. Det var jag som bjöd ner mig själv först, men personen där nere skulle höra av sig när hon visste om hon jobbade eller inte. Jag hörde ingenting, så jag förmodade att hon skulle jobba. Dumsvensk som man är ringde jag naturligtvis inte och frågade heller eftersom man är rädd för att tränga sig på. Igår ringde hon och bad om ursäkt för att hon hade glömt bort mig eftersom hon hade haft så mycket att göra. Hon är redan förlåten. Jag vet ju själv hur det kan vara att ha mycket i huvudet. Dessutom springer tiden alldeles för fort framåt i tiden.
Igår skulle jag ha träffat en av mina italienska vänner som är här i Sverige och jobbar just nu. 18.45 skulle de äta middag. Jag frågade om det var okej att dyka upp strax efter klockan åtta. "Im out for a dinner and i will inform when i will be back" svarade han. Jag väntade. Och väntade. Jag tänkte att om han hör av sig innan nio så skulle jag kunna varaartig och åka in till stan för att säga hej, men inte senare än så. Klockan 22.19 skickade han meddelandet "Im just arrive at hotel... Late... Sorry..."
Ja vad förväntar man sig av en italienare egenligen. Jag är tidsoptimist, men de är sju gånger värre.

Ett till svar

Igår kväll fanns det ett mail i min inkorg. Det kom från tillförordnad VD på ett stort sågverk i Mora och han var mycket intresserad av mitt inskickade intressebrev. Tyvärr är han bara tillförordnad och ville hellre att den nye VD'n skulle titta på detta senare. Därmed ville han att jag skulle återkomma om ett par månader. Man vet ju inte hur det blir och om ett par månader kanske den nye VD'n inte alls finner mig speciellt intressant. Det som är skönt är dock att det verkar rulla på lite nu. Tidigare var intresset lika med noll från olika arbetsgivare. Nu är de i alla fall lite intresserade och det är ett mycket stort plus!

Den där VD'n är nog den enda som spontant har kommenterat min mailadress. Den påminner om den här bloggadressen med ett Tilia som syftar till en del av mitt efternamn. Han tyckte att det var fyndigt. Tilia är förövrigt det latinska namnet på trädet lind.