En liten Hasselmus

Igår var jag ute och sprang en vända. På hemvägen hittade jag en liten, liten dunig boll mitt på vägen. Jag smög försiktigt fram och det visade sig vara en liten hasselmus. Stackarn var så rädd så rädd och låg bara och skakade på marken. Jag hjälpte honom (eller henne) av vägen och upptäckte då att vänster bakben var skadat. Förmodligen har den lilla krabaten precis undkommit en bil eller en cykel eller kanske en moped. Åååå vad jag hade velat ta hand om musen, stoppat ner den i en kartong hemma och matat den med nötter tills den hade piggnat på sig lite. Det gjorde jag inte och nu har jag nästan dåligt samvete. Ligger den fortfarande kvar i åkerkanten och plågas i hjäl eller har den lyckats undsätta sig i säkert försvar någonstans? Jag kommer aldrig att glömma de stora, svarta vettskrämda ögonen och den mjuka, mjuka pälsen. Pluttskrutten... Jag hoppas den klarade sig...

Premiär i Sälen

Jo det är sant. Jag har aldrig tidigare varit i Sälenfjällen trots att jag bor i Dalarna. Men vad ska man dit och göra om man inte åker skidor (lodrätt)? Skidor på det vågräta hållet kan man ju ordna på ganska nära håll. Det är bara att ge sig ut på åkern här bakom.

Sälen var precis som Åre eller Funäsdalen sommartid. Man ser inte en enda människa och till och med Statoil har stängt. I alla fall själva ICA Expressdelen, pumparna var fortfarande igång. Folk som bor där går i allmänhet ganska sysslolösa från april till slutet av augusti när hela vinterverksamheten ska börja planeras igen. Under vinterhalvåret är Sälen Dalarnas största stad med runt 80000-100000 personer. Helt ofattbart! Hur får de plats???

Det var i alla fall mycket vacker natur där uppe och jag kan verkligen rekommendera en lunch på golfrestauranten. Den ser inte ut att vara mycket för världen, men det var gott och väldigt proffsigt gjort!

Fem saker i min...

Jag tyckte att det här var lite roligt, så jag hakar på trenden från Annaa som har hittat det hos Rexxie som har hittat det hos Maleandro som har hittat det hos Battis...  Dock har alla modifierat det lite som de vill, men grundstrukturen är mer eller mindre densamma:

5 saker i min frys:
* sju olika sorters mjukt bröd
* glass som nästan är slut
* riven ost
* iskubspåsar som sitter fast i varandra (obrukbara)
* oräkneliga påsar med fint skurna rabarber

5 saker i min kista:
* en kremerad katt
* en hemstickad jultomte
* farfar, Rosan och en tiger (tre nallar...)
* en bok om "Mina första år"
* hudratals kort (både foton och vykort)

5 saker i bilen:
* en parkeringsskiva
* solglasögon
* julkort
* CD-skivor (inkl två julskivor)
* trassel

5 saker i min handväska:
* mobiltelefon
* almanacka
* fyra batterier
* en pinnkam
* pennor