Tveksam marknadsföring

Ibland kan jag inte låta bli att undra över vilken typ av markandsföring som är okej. Och vilken som inte är okej.
Pepsodent till exempel som påstår att män har gulare tänder än kvinnor. Kanske menar de att män dricker mer kaffe och snusar mer, men det känns inte som något annat än förutfattade meningar.
 
I butiken fick jag syn på tandkrämen, lyxigt förpackad i en extra plastförpackning med snygg text.
"White now men".
Nyfikenheten tog överhanden över avskyn som seglade upp och jag tog upp en förpackning. Texten jag fick syn på syns här nedan. Naturligtvis var jag tvungen att köpa en - bara för att jag är kvinna!
 
Tandkrämen då? Jo den är knallblå för att ge en optisk effekt. Att det blå lägger sig som en hinna över det gula och på så vis ger en optisk effekt av att tänderna är vitare. Det finns en annan exakt likadan tandkräm från Pepsodent, så varför de skulle ha en extra bara för män känns ju så otroligt fånigt!
 
Är detta okej marknadsföring egentligen? Själv blev jag bara irriterad och väljer hellre andra märken framledes.
 
Den extra förpackningen kan diskuteras i ett annat inlägg.
 
 

Fänkål och morot

Hur gick det med fänkålen och moroten egentligen?
Så där. Moroten blev inte större än så här, men den smakade gott! Fänkålen blev inte heller större än så här, sedan ruttnade den helt och hållet. Den kanske hade klarat sig bättre om jag hade planterat den i jord?
 
 
Nu har jag testat så nu är jag nöjd. Jag vet resultaten och jag måste inte testa igen! Men roligt var det!
Purjolök och salladslök ska jag däremot sätta igen.

Sladden hittad!

Så där ja! Nu börjar det bli ordning och reda igen. Det har varit påsk, jag och barnen har varit hos morfarn i Skåne, jag och mannen har spenderat en helg i Stockholm och kamerasladden för att lägga över alla bilder har varit spårlöst borta. Den sladd som finns verkar glapp och fungerar alltså inte. Nu är en ny inhandlad. Vart annars om inte på Clas Ohlson?!
 
Ovanpå detta har vi just klarat av en dryg vecka med magsjuka. Lillebror hade magsjuka måndag och tisdag förra veckan. Storebror måndag, tisdag och onsdag den här veckan. Så om inga incidenter inträffar före 3 imorgon bitti kan vi räkna oss som friska. Då har det gått 50 timmar sedan senaste utbrottet.