Kupévärmare

Pratade med en vän i telefon igår kväll. Vi planerade lite smått inför fredagens fiskkväll. Det brukade vara en tradition att äta något gott baserat på fisk ett par, tre gånger om året och dricka vin till det och sedan ha drinktester. Det var länge sedan nu, men på fredag ska det bli av igen! Hon ursäktade sig lite och sa att det nog kunde vara kallt i lägenheten eftersom värmen inte hade slagit igång än. Det är ju inte så kallt på dagarna, men när det regnar så blir det lite rått inne i lägenheterna och lite, lite värme skulle ju snabbt avhjälpa det. Hon hade därför ringt till hyresvärden och lite snällt bett dem slå på elementen så att de i alla fall blev ljumna så att tvätten kunde torka fortare än på tre dagar. Till svar fick hon frågan om hon inte kunde ställa in en kupévärmare i lägenheten. Ställa in en kuévärmare i en lägenhet som nästan kostar 5000:- i månaden, man kan ju tro att de skämtade. Det får mig att tänka på några av de kallaste dagarna på Irland när det var runt +1° till +3° grader varmt och vattenledningarna på jobbet frös. Inget vatten, ingen värme och kontorschefen ordnade kupévärmare till ungefär vartannat bord inne i det kvava kontorslandskapet. Nåväl. dags för mig att cykla till mitt varma och kvava kontor. Det går i alla fall att ha dörren öppen och det är ventilation där inne - om än en väldigt, väldigt svag sådan.

Rekord!

Jippiii!!! Jag har haft besöksrekord på min blogg idag! Hur firar man en sådan grej?

Lunch halv elva!

Min älskade lilla lillasyster är visst inte så lite längre. I mina ögon kommer hon inte bli mer än tre till fem år gammal. Men nu har hon har börjat på högstadiet och ska går i en estetisk klass. Det kommer att passa henne utmärk!

Till saken; i skolan serverar man lunch till vissa klasser klockan 10.25! Jag frågade om det inte fanns möjlighet att äta en bit in på matrasten eller kanske rent av smita in i matsalen lite senare. Nej, lunchen var slut 11.05. Just imorgon slutar min syster klockan 14 så hon kan ju åka hem och äta mellanmål, men de dagarna då de slutar 15.30? Jo de får ta med en smörgås eller en frukt, men ändå. Jag minns att vi ibland hade lunch klockan 11, men då var man ju ibland hungrig igen när klockan var 13. Så god var inte skolmaten att man åt sig mätt på den precis. Vad gjorde vi ungar då? Jo antingen handlade vi i caféterian eller så gick vi till OK-macken en bit bort eller till Solbutiken och handlade - godis. Om skolorna ville försöka ta sitt ansvar mot den begynnande fetman hos folket, så borde de schemalägga luncherna till senare tidpunkter på dagen istället för på förmiddagen. Jag vet att det är svårt att få plats med 500 ungar i en matsal på samma gång, men kan man inte bygga ut? Eller ordna lokaler på annat vis? Dyrt så klart, men vad är dyrast? Feta ungar som blir feta vuxna som ska tas om hand av vården eller lägga ut ett par miljoner på en större matsal?