Kupévärmare

Pratade med en vän i telefon igår kväll. Vi planerade lite smått inför fredagens fiskkväll. Det brukade vara en tradition att äta något gott baserat på fisk ett par, tre gånger om året och dricka vin till det och sedan ha drinktester. Det var länge sedan nu, men på fredag ska det bli av igen! Hon ursäktade sig lite och sa att det nog kunde vara kallt i lägenheten eftersom värmen inte hade slagit igång än. Det är ju inte så kallt på dagarna, men när det regnar så blir det lite rått inne i lägenheterna och lite, lite värme skulle ju snabbt avhjälpa det. Hon hade därför ringt till hyresvärden och lite snällt bett dem slå på elementen så att de i alla fall blev ljumna så att tvätten kunde torka fortare än på tre dagar. Till svar fick hon frågan om hon inte kunde ställa in en kupévärmare i lägenheten. Ställa in en kuévärmare i en lägenhet som nästan kostar 5000:- i månaden, man kan ju tro att de skämtade. Det får mig att tänka på några av de kallaste dagarna på Irland när det var runt +1° till +3° grader varmt och vattenledningarna på jobbet frös. Inget vatten, ingen värme och kontorschefen ordnade kupévärmare till ungefär vartannat bord inne i det kvava kontorslandskapet. Nåväl. dags för mig att cykla till mitt varma och kvava kontor. Det går i alla fall att ha dörren öppen och det är ventilation där inne - om än en väldigt, väldigt svag sådan.

Publicerat i Allmänt
#1 / / Mamma:

Kul hyresvärd:/ Hoppas att fiskkvällen var trevlig i alla fall och att ni hade "färdkost" med er när ni gick till sta´n =D

Kram kram

#2 / / Malin:

Hyresvärden kan amn kalla mindre trevlig. Kvällen som sådan var dock väldigt trevlig. Vi gick inte ut någonstans utan höll oss hemma. Det var mysigast så. Fisksoppan J hade recept på var sagolikt god! Lök, lite vitlök, krossade tomater, matlagningsgrädde, saffran, torsk, räkor, salt, peppar, cayennepeppar och dragon (eller var det oregano???). Smaskens!