Tvätta inte om...

...du har feber. I alla fall inte över 38° och inte riktigt är vid alla sinnens fulla bruk.
Eftersom jag hade orkat ta mig en dusch så tänkte jag att det var lika bra att slänga in en maskin tvätt också. Mörkt på 40°. Bland annat hade jag slängt in en klänning för 800 kronor (jag köper sällan eller aldrig så dyra kläder - det är inte jag) som egentligen ska köras på 30°, men som jag vet funkar på 40°.
 
När maskinen pep och var klar insåg jag mitt misstag redan innan jag hade gått in i tvättstugan igen.
Elände!
Jag hade ju dragit igång maskinen på 60° extra långt barnprogram! Klänningen!
Jo då, den såg ut att ha klarat sig rätt bra. Tyget såg ut att ha tappat lite av spänsten. Vi får se hur den ser ut när den är på kroppen sen. Ett par vita trosor hade följt med liksom en vit BH av kvalitetsmärke. Så två av alla mina fåtal dyraste plagg var med i katastroftvätten. hur tror ni BHn ser ut? Jo den har en ny silvrig look och resåren är lite tilltufsade.
 
MAAAAAAAAAAAALIIIIIIIIIIIIIIN!!!!!

Minns inte när...

...jag var så sjuk senast. Men det lutar åt när vi hade magsjuka våren 2012. Fast hög feber kan jag inte heller minnas när jag sist hade. Möjligen när man gick på högstadiet. Den här gången har jag haft galet ont i halsen. Inget mer. Har knappt kunna svälja och när man vridit på huvudet så har det stramat i halsen. Till en början trodde jag att jag hade fått hjärnhinneinflammation. Hög feber, lite ont i huvudet och stel i nacken. Sen insåg jag att det inte var nacken som var stel, utan att det var halsmandlarna som gjorde ont och stramade. Att ta med fingrarna utanpå halsen har gjort lika ont som att svälja. Men halsfluss har det nog inte varit. Utan bara en väldigt kraftig halsinfektion. Usch och fy! Nu har jag provat detta och det behöver inte testas igen. Det är snudd på att jag hellre har magsjuka ett par dagar. Den höga febern fick mig att känna att jag skulle svimma, dö eller kräkas om jag inte fick lägga mig ner omedelbart. Fast jag kände mig inte så varm. Jag frös bara. Det intressanta är ju också att man medvetandegör sin feber när man tar tempen. Jag mådde halvdant när jag kom hem från jobbet i tidags, men ställde mig ändå och lagade mat. Sen var jag tvungen att återhämta mig på soffan i och för sig. Efter att ha tagit tempen och den visade 38,6°, kände jag mig så klart genast sämre.
Idag är det halsonda mer eller mindre borta liksom all feber. Men jag är galet trött istället. Nu har ögonlocken börjat ömma. Typiska första tecken på förkylning och jag hoppas pch ber att det bara har med den befintliga infektionen att göra. Vad ska det bli för en höst egentligen?

Semestertripp fyra

Lite i halvpanik över att semestern nästan var helt slut, hoppade vi på ett tåg till Stockholm och bodde på - Scandic en natt.
 
Självklart passade vi på att turista i vår egen huvudstad. Vi tog en Hop on Hop off båt från slottet och åkte över till Djurgården. Där hade vi bokat in oss på Hasselbacken.
L föredrog att lyssna på finska...
 
Middag på O'Learys. Popcorn som tidsfördriv. Här strök skådisen Torkel Petersson förbi bakom barnen.
 
Så här glad kan man bli när man kommer in på Skansen!
 
Sommarbarn! Eftersom vi gick in på Skansen runt halv sex på kvällen så hade vi många ytor helt för oss själva. Dessutom var det lördag och många skulle nog till Grönan istället. Men så lyxigt att strosa runt där i lugn och ro. Det var ungefär som när vi var till Ikea och Furuvik tidigare under sommaren. Skillnaden var att det var en fantastiskt vacker och varm sommarkväll.
 
Vi testade så klart allsången! L var lyrisk och ville inte gå bort från scenområdet. Han älskar musik mer än allt annat.
 
I solnedgången innan vi gick mot hotellet. Klockan är unt halv nio på kvällen. Barnen fick en festis, mamman ett glas vitt och pappan en öl. Alla var helnöjda!
 
Dagen därpå tog vi det väldigt lugnt, åkte båt tillbaka till Gamla Stan som vi strosade igenom för att ta oss tillbaka till Centralen och åka hem med tvåtåget. Kort och intensivt och en smula penningslukande, men alldeles, alldeles underbart!