Kändisspotting i Gagnef!

Jo då, vi har allt kändisar här i Gagnef också! Folk vallfärdar till Bäsna Trädgård för att se på trädgården, köpa växter och äta pelargonkaka. Förra sommaren såg jag Göran Rudbo från Triple & Touch strosa runt i trädgården och sedan inmundiga en kopp kaffe.

Idag hörde jag honom först och konstaterade sedan att jag hade haft rätt. Göran Greider var i trädgården tillsammans med en hel busslast med folk.

Undrar vilken Göran som dyker upp nästa år? Persson kanske?

Två gamla klasskamrater

Av en ren slump har jag hittat två gamla klasskamrater som bloggar. Det är Kriztin som har gått med mig från lekis till 6:an. Sedan gick vi i parallellklasser i tre år under högstadiet. Sedan är det Emma som är uppväxt i samma trista miljonprogramområde i Borlänge som mig och som sedan har gått 4:an till 9:an i samma klass.

Myror

Vi har inte bara skatter i trädgården. Vi har en hel del nyplanterade blommor också. Bland annat har vi en lite förväxt röd Dahlia som jag drev upp i tvättstugan i våras. Det står att den ska blomma i juli/augusti, men den har nu blommat sedan innan midsommar. Förutom att jag tycker att blomman är vacker tror jag även att myrorna har fattat tycke för den.



Jag har även satt en röd och en vit tobaksblomma. Här är den röda.


Ett par Hostor (Funkia) varav den ena står på trappen och har en lilaskimrande blommställning.



Sedan har jag tagit mod till mig att köpa ett par Tagetes. Egentligen är jag inte så förtjust i Tagetes, men jag tror att det beror på att folk brukar plantera alldeles för många av dem på ett och samma ställe. För mig är en "tantblomma" precis som Pelargoner är tantblommor för M. Nu har jag i alla fall planterat en sammetsröd  Tagetes (med gula inslag) bredvid en knallgul Tagetes, en mörkröd Petunia, någon annan gul blomma och en silverskimrande hängväxt. Det blev inte helt fel och den här röda Tagetesen är ju faktiskt riktigt vacker om om tänker efter. Den påminner lite om en sammetsröd Flamencoklänning där alla volangerna är gula på undersidan.


Bjuder på ett smakprov av vår nya portal också.