Får jag presentera mig som - Tjockis!

Hejsan! 
   Här är jag - Tjockis.
Just nu är jag inneboende hos Malin och M en bit utanför Borlänge där min mamma kommer från. Egentligen är jag en fin Uppsalakatt och sitter och drömmer om Maja Gräddnos om dagarna. Anledningen till att jag nu bor på pensionat är mamma och pappa har åkt till Amerikatt. Mammas bror bor därborta och jag fick inte följa med. Fast det gör inte så mycket. De är snälla mot mig här. Väldigt snälla faktiskt. De kelar och kelar och kelar och leker med mig. Dessutom har jag blivit serverad både tonfisk och Sheba. Smaskens!
Däremot finns det ställen här i huset som jag inte gillar speciellt bra. Vardagsrummet gillar jag inte. Badrummet känns inte heller speciellt bra. Jag vet inte vad det är som känns konstigt, men just i vardagsrummet är det lite läskigt.
    
Det är bäst att smyga in. Visserligen har de ett hål i golvet, men de har lagt över några plattor där nu så det ser inte lika konstigt ut, men sofforna är jag inte heller kompis med. Malin envisas med att bära in mig i vardagsrummet och sätta ner mig sofforna och hon verkar lite trög tycker jag för hon fattar inte att jag inte vill vara där. De är alldeles för mjuka de där sofforna och det känns konstigt under tassarna. Det känns inte alls som det gör hemma.


Men de var smarta här om dagen. Malin och M klädde deras julgran kvällen innan julafton och jag vågade inte lukta på den just då. Den luktade så starkt, men framåt natten avtog doftne och det var väl klart att jag var tvungen att lukta lite närmare. Om jag ska vara helt ärlig ville jag känna lite på glittret också. Vad jag inte hade räknat med var att den skulle trilla omkull. Träd brukar väl sitta fast? Malin var snabbt ut till köket och plockade upp granen och torkade upp allt vatten. Alla paket som låg under granen åkte först in i vardagsrummet. Sedan kom M ut från sovrummet och de ställde in granen i vardagsrummet. De tänkte väl att jag skulle låta bli den där eftersom jag inte gillar att vara där inne. Helt rätt, men inte för att den nu står i vardasrummet, utan för att jag blev skiträdd när den ramlade omkull. Som tur var blev varken Malin eller M arga på mig. De förstod nog att det inte var min mening att välta deras gran. Det bara råkade ju hända.... Och paketen som blev blöta, vad jag skämdes. Men Malin bara klappade mig på ryggen och sa att det inte gjorde något och att jag skulle vara rädd om granen i fortsättningen. Efter det har jag låtit den vara. Visst har jag luktat lite, men jag har låtit bli att ta på den i alla fall.


Nu är det sovdags. Jag har nyss fått lite gurka och lite majs. Majsen var supergod så den åt jag upp. Gurkan lämnade jag lite kvar av. Malin och M har ett högt klädskåp i hallen som jag bukar hoppa upp på. Där uppe har M ett par gamla handskar som är jättesköna att sova på. God Jul och god natt!

   /Tjockis

Mysig kväll och mysig morgon.

Igår var jag och hämtade en liten kissemiss hos J i Falun. Liten är väl kanske en underdrift... Tjockis heter han och är svart och lite vit. Han ska få presentera sig själv här lite senare. När jag har kommit hem och kan slå på datorn hemma så att han själv kan skriva (japp, det är en mycket klok liten varelse) om sig själv och sina upplevelser som inneboende hos oss.

Han kom som sagt hem till oss igår kväll och det gick väldigt bra, men av någon anledning tycker han inte om vårt vardagsrum. Vi har ett hål i golvet som M borrat för att kunna dra upp en radonslang från gruset under grunden. Hålet är lite förtäckt, men jag vet inte om det var det som skrämde honom lite. Vi testade att lägga över ett par klinkerplattor för att gömma hålet helt, men fortarande var han skeptisk. Vi får se om det blir bättre ikväll när vi är hemma mer och själva sitter i sofforna. 

Jag längtar hem till den lille ulmerkotten. Dessutom tycker jag så himla synd om honom som får vara ensam i det stora nya huset helt ensam. M ringde dock på förmiddagen och sa att han hade dåligt samvete för att Tjockis skulle få vara ensam så länge i det nya huset, så han skulle åka hem på lunchen. Han hade bett chefen om lov att få komma tillbaka lite senare än kl.13 och det var okej. Det var en bra chef tycker jag! 

Nu ska jag jobba vidare så att jag får åka hem i tid!  

Kvällens aktiviteter!

Idag ska jag klippa mig. Det blir som vanligt ungefär samma frisyr som jag har haft de senaste 10 åren, men varför ändra ett vinnande koncept? Jag är lite för feg för att våga testa något nytt. Jag skulle önska att jag tillhörde de som vågar klippa håret superkort, eller i olika länger eller färga i någon udda men snygg färg. Jag törs inte eftersom jag inte vet vad jag skulle göra om jag inte blir nöjd. Dessutom gillar jag (tror jag i alla fall) att ha lite längd på håret.

Efter klippningen bär det av till Kupolen för att fixa felaktiga julklappar. Det får jag återkomma om efter julen eftersom jag inte kan avslöja sådant här....

Sedan bär det av till Falun där jag ska träffa J och hennes urmysiga missekisss som ska bo hemma hos mig och M under de kommande tre veckorna. Jag längtar så efter att den lilla ulmerkotten ska få flytta in hos oss. Vet inte riktigt om jag kommer att gå med på att J tar tillbaka honom sedan, men man kanske kan få låna honom igen om inte M visar sig vara allergisk. Det är lite därför vi ska ha hem katten också. Jag vill ju så hjärtans gärna ha en liten katt, men M är kanske allergisk och då är det ju perfekt att testa med en katt under några veckor. Om han skulle visa sig vara allergisk så går det ju att klara av tre veckor hellre än flera år... Hoppas, hoppas, hoppas att det går bra!