Frukt och grönsaker

Nja... Jag kan ju inte påstå att jag lyckas fota varken frukt eller fruktdrink särskillt bra och kollektionen känns som en hälsoposter från 80-talet.Spela roll då?
Jordgubbar (frysta), mango, banan, kiwi, blåbär och apelsinjuice i en härlig mix.

Ikväll åt vi omelett med den sockerfria kryddiga korven från Siljans Chark.Kryddiga korvar, rödlök, brocolli, potatis, ägg, vatten, flingsalt, peppar och hyvlad parmesan överst.

Idag är första dagen på länge jag har ens har kännt mig lite sugen att träna. Det gick tungt, men lite är bättre än ingenting. Den här förkylningen har nästan tagit kål på oss. Vilka dunderbaciller som attackerat. Och jag faktiskt inte vi kan skylla på dagisbaciller heller. Men nu så! Bara M blir av med snuvan och hostan så är vi helt på banan igen!

Sverkers Stora Strid

Kanske inte helt otippat att jag såg kvällens program?
Programmet lyfte faktsiskt fram socker som den största boven till ohälsa i samhället. De tog även upp det här med det faktum att jättemuffinsarna blivit så populära. Att de är så stora gör faktiskt att vi i den här familjen inte fikar ute så ofta. Går man på de stora kedjorna och fikar är det mest stora bakverk. Ett bakverk räcker ofta till hela familjen... Vi tar oftast en smörgås eller en bit paj så det hellre blir en lunch eller tidig middag.
Lite småtråkiga är vi allt.
Men sist var vi ut på Almas och fikade. Då kan man faktiskt köpa en smörgås och så en liten lagom hederlig småkaka till kaffet. Perfekt!

Hur det går med sockerstoppet?
Kalasbra!

Idag gjorde jag varm choklad till mig och L.
1-2 tsk kakao som blandas med lite mjölk för att få en fin smet och sen i med med mjölk. En skvätt grädde (eller mellangrädde) lyfter smaken när inget socker är tillsatt.
Visst är det lite trist utan socker i den varma chokladen, men man vänjer sig. Sen har jag upptäckt att det är skillnad på kakao och kakao. ICAs kakao blir inte bra utan socker. Klassiken Fazer Ögon Cacao vinner!

Kaffe, kaffe, KAFFE!!!!!!

Vad vore livet utan kaffe? Jsut nu lite smaklöst, men jag känner att det är en aning beska, en aning krämighet och att det är varmt. Förgyller det lite med kakao och kanel och små hjärtan!