Däppt!

Nu funkar min blogg igen!
blogg.se har gjort någon form av adressändring och det gick inte igenom på en gång. Nu verkar det i alla fall fungera igen.

Jag har varit hemma och varit sjuk i tre dagar nu. En ordentlig förkylning smög sig på i söndags och sedan har det hållt i sig. Nu har i alla fall den värsta nästäppan släppt och jag kan äntligen snyta mig. Det har nästan slutat att klia i öronen också. Jag undrar om det var på väg att bli en öroninflammation? Det gjorde nästan ont, men mest kliade det. Varje gång jag åt något som var lite stort och torrt när jag svalde (en smörgås till exempel) så gjorde det ont i halsen och kliade så det nästan gjorde ont i öronen. Skumt, men ganska fascinerande också. Locket i öronen är också nästan borta nu. M tyckte nog att det var lite frustrerande igår när jag sa "va" trettioelva gånger mer än vanligt och dessutom hade fria tolkningar av vad han sa där emellan. Imorgon hoppas jag kunna vara tillbaka på jobbet igen!

Magdansös?

Kolla in det här! Man kanske skulle bli magdansös?

Frigående kyckling?

Helst ska man köpa ägg som är ekologiska och/eller värpta av frigående höns.

Nu undrar jag hur den svenska kycklingen har det innan den hamnar på våra matbord. Är den också frigående? Det borde den väl vara, men inom- eller utomhus? Jag gissar på inomhus. Sedan undrar jag vart man hittar ekologisk kyckling ute i affärerna? Det finns kravmärkt kött så det borde väl finnas kravmärkt kyckling också, eller? Jag börjar känna att jag inte är helt nöjd med att kycklingen bara är "svensk". Jag vill ha mer än så.


Sedan tycker jag överlag att det är rätt dålig information på köttprodukter om de är svenska eller inte. Bacon till exempel; "Tillverkad i Sverige för XXX" säger ju inte så mycket. Det garanterar ju inte att en misshandlad tysk gris blir bättre omhändertagen i dött tillstånd här i Sverige än i hemlandet.


Fast det här är lite konstigt egentligen. Jag skulle aldrig få för mig att köpa tysk eller dansk eller annan utländsk smörgåsskinka, men Parmaskinka eller Serranoskinka (italiensk resp. spansk) bekommer mig inte. Varför är det så?