Ledig med lite besviken

Vet ni vad? Idag är det FREDAG! Japp, för jag är ledig imorgon. Det är IKEA som hägrar. Vi ska äntligen, äntligen köpa en ny soffa. Nu kommer vi att ha två likadana soffor i vardagsrummet och den udda soffan kommer att hamna i ”rummet bakom”. Det vill säga vårt datarum.

 

Ledig ja… Sedan är jag ledig till sista januari. Eller där ikring. Det beror på hur det går för det lilla snöret att skolas in hos dagmamma. Det är M’s syster som är dagmamma så det borde inte vara några problem. Fast med tanke på den uppmärksamhet man får på jobbet så känns det som att jag kan vara hemma till sista januari.

Innan jag kom tillbaka i höstas var jag till jobbet och bjöd på fika. Ingen fikade mer än en man som gjorde mig lite kaffesällskap. Fikat följde med hem igen. Idag är det sista dagen på ett par månader och vi har inget gemensamt julfirande. Alltså tänkte jag bjuda till lite och bjuda på enklare fika. Ingen kom, mer än samma man som sist gjorde mig sällskap. Nu finns sju av åtta lussekatter kvar och de följer med mig hem igen. Det känns inte kul att lämna dem. Ja, jag är besviken och det står jag för.

Avkopplat...

Vi lever ett avkopplat liv hemma just nu. Återigen är det klent med så väl TV som Internet.

 

Internet slutade för ett tag sedan att fungera kvällstid, just när man som mest behöver tillgång till Internet för att betala räkningar och så vidare. Nu fungerar det inte alls. Vi har startat om modemet och grejat, men ingenting hjälper. Enligt leverantören ska det inte vara några fel på uppkopplingen så felet ligger säkert hos oss. Det är bara det att sedan operatören uppgraderade sitt bredband fungerar det inte lika smidigt som tidigare. Det trådlösa nätverket stördes ut och nu verkar modemet också ha gått sönder. De föreslog att vi skulle åka hem till någon annan och testa vårt modem och sedan ta någon annans modem och testa hemma hos oss så vi får väl göra det.

 

Sedan har vi vår TV. Det går troll i den. Fast nu är det inte TVn i sig som är trasig utan satellitmottagaren. Som tur är satte M upp en antenn på taket bara för en vecka sedan eftersom vi tänkte säga upp vårt avtal med Viasat. Efter att ha lånat en mottagare till antennen från M’s syster har vi nu en fungerande TV igen! Det är till och med sovrumsteven som vi inte har fått fart på tidigare som är igång nu. Så nu ska vi bara ordna en till mottagare så har vi TV i vardagsrummet också. Det är inte så många kanaler, men ettan, tvåan och fyran finns i alla fall. Vi ser inte på så mycket annat heller. Och vill man se på annat så finns det ju på nätet. Som vi inte har.