Surströmmingen uteblev.

På torsdag åker jag och sonen och hälsar på far med fru i Tomelilla. Det skulle egentligen vara surströmingsskiva, men eftersom vi tydligen bara är tre personer som äter strömingen skulle de istället bjuda på något annat. Lite trist tycker jag som faktiskt hade sett fram emot den ruttna fisken. Det är nämnligen inte så många i min omgivning här som är så begeistrade i surströmming. Förra året hade vi en kombinerad surströmming-/kräft- och räkafton. En av killarna hade hittat ett messmörstillbehör som var suveränt gott på Genebröd (hårt tunnbröd). Man blandade messmör med grädde och kanel. Toppengott även om det kanske låter lite suspekt.
Nu får vi se vad det blir istället för strömming. Huvudsaken är ju egentligen att träffa far.


Det tillkom mer snaps senare...
Messmörsröran syns längst bak.

Har Ikea allt idag?

Idag åker vi till Ikea. Det är rätt kul att åka till Ikea och både jag och M ser alltid fram emot att åka dit. Det vi oftast glömmer bort är att båda tröttnar rätt snabbt. Ikea i Valbo utanför Gävle är byggt i två våningar, med bland annat restaurangen på ovanvåningen. Det klassiska är att båda har tröttnat på väg ner på bottenvåningen, eller i alla fall efter en stund på bottenvåningen. Sedan finns det ett köpcentra bredvid som brukar locka med en glass eller något annat och M brukar allt som oftast hitta en tröja ellernågot där inne. Jag orkar oftast inte prova kläder där inne eftersom jag inte är jätteförtjust i att prova kläder som jag mest tycker är ett nödvändigt ont. Fast det är ju alltid roligt med nya kläder så jag har ett litet problem där. Vill ha, men vill inte prova... Hur som helst ska vi nu försöka hitta ett nytt vardagsrumsbord och en ny vardagsrumsmatta, lite prylar till barnrummet, gardintyg, porslin och glas. Sist vi gjorde ett ryck med bordet och mattan var ungefär ett år sedan och hade sett ut både matta och bord vi ville ha. Det visade sig att mattan hade utgått och att bordet var slut på lagret. När vi kom hem kollade vi på nätet hur det såg ut på Ikea i Västerås (det är ett par mil längre dit än till Gävle) så fanns naturligtvis mattan kvar på lager likso bordet. Något irriterande! Så idag tänker inte jag göra samma misstag igen. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag kolla så allt finns i Gävle, annars blir det Västerås.

Mål i livet?

Daneol skrev här om dagen ett inlägg om folk som har mål i livet och hur viktigt en del verka tycka att det är med att ha mål i livet. Visst, jag har vänner och bekanta som har mål i livet så som att de helst ska vara gifta och ha två barn innan trettio och liknande, men jag tror ändå att de allra flesta liksom bara flyter med. Man tar en utmaning här och en utmaning där och så formas livet efter det. I alla fall är det så för mig. Om jag inte hade fått ett jobberbjudande på Irland hade jag förmodligen inte bott ihop med M nu - eller så hade det i alla fall dröjt längre än vad det gjorde innan jag flyttade in här och frågan är om vi hade haft barn ihop redan nu?

Det stör mig inte att folk inte har mål i livet utan det som stör mig är de som inte vill någonting här i livet. Att ha mål och att vlja något är inte alltid samma sak. Man kan jobba på ett lager någonstans och vara fullkomligt glad och nöjd med det, men man kan också jobba på samma lager och bara gå runt och klaga att livet är skit. Den som vill något kanske söker jobb på ett annat lager, medan den som gnäller över jobbet kanske inte ens testar att söka något annat. Sådant kan göra mig vansinnig. Men det kanske handlar om självförtroende också. Att man måste våga söka sig till ett annat lager.