Rensat!

I helgen tog jag tag i den!
Kryddlådan.
Varje gång jag öppnade lådan blundade jag halvt för att slippa se eländet. En massa tomma kryddburkar och kryddor som spillts ut i lådan eftersom lilla A gärna har lekt affär med alla burkar.
 
Före:
Efter! Vilken lättnad!
 
Men varför har jag köpt tre burkar koriander? Antagligen för att det är en krydda man inte använder så ofta. Jag har nog tänkt att vi inte har haft koriander hemma och helt enkelt köpt för säkerhets skull.
Och den här Mexikanska kryddblandingen. Gick den ut 2003 eller 2006? Så vitt jag vet har vi aldrig använt den här hemma.
 
Och en Trocomare örtsalt som gick ut 2003. Den ligger nu kvar i lådan som en liten antik krydda.
Jag vill tillägga att det har hänt att saltet har använts rätt nyligen utan fel på det. Men salt är ju salt, vilket är salt. Så det skulle möjligen vara att örtkryddorna tappar i smak, men det är i så fall obetydligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det fattas en present

En present till lilla A har inte kommit ännu. Den är på gång. Jag frågade honom nu på morgonen om vad han tror att det kan vara i det paketet. Med händerna för ansiktet, kikade han försiktigt fram och halvviskade lyckligt
- En liten blå Moraklocka som kan pipa som farmor och farfars lilla Moraklocka.
 
Ända sedan i våras har han en stor fascination för just Moraklockor. Vi har en stor i köket så det kan vara därför. Alla andra klockor som sitter på väggar är Kinaklockor. När vi är inne i butiker och det sitter klockor på väggarna utropar han högt och glatt;
- Titta! En Kinaklocka!
Folk måste undra....
 
En gång gick vi in i entrén på Mora Kommun. Anledningen var så klart att jag visste att det står en Moraklocka där inne. Gissa om vi hade en glad liten unge som fick se en Moraklocka när vi egentligen åkt till Mora för att äta glass på Glassbåten.
Ja, han blev gladare av Moraklockan än av glassen.

Bröderna Brothers

Grabbarna i mitt liv.
L, allvarlig som ofta på bild.
A, full i bus som ofta på bild.