Pioner, men zon?

Jag är barnsligt förtjust i pioner! Förra året kom jag över en dillpion i grannens kompost som de själva inte ville se röken av mer.


Bilden lånad från nätet.

Tyvärr har den lite fel färg för resterande färgsättning i trädgården, men... Det må så vara.

På baksidan av huset står två vita pioner och växer till sig. De är inte så gamla än varför de fortfarande är ganska små.


Bilden lånad från nätet.

Underbara vita pioner som doftar lika underbart!

Nu är jag på jakt efter röda pioner också, men problemet är att hitta lämplig växtzon på nätet. De flesta skriver bara vilken sort det är. Jag måste leta vidare! Jag SKA ha tag i en eller ett par röda också!


Bild lånad från nätet.


Bild lånad från nätet.

Leta, leta, LETA!!!!!

AJ, aj, AJ!

Vecka 16 och foglossningar. Bara därför fick jag lov att ta en lång promenad så det blev ännu värre. Sitter nu och har svårt att ha benen i kors. Fast det är ju bra i och för sig eftersom det inte är ergonomiskt riktigt.

Vilken besvikelse

Idag beslutade vi oss för att åka upp till stugan och inspektera tomten och mer i detalj planera för att flytta det gamla huset och projektera för det nya. Döm om vår förvåning när det var en vägbom 4km från stugan! Eftersom vi nyligen har köpt vår stuga och tomt så har vi inte fått information om vägavgift någonstans ifrån (vilket jag tycker är lite dåligt) varvid vi på så vis kanske borde ha fått en nyckel till den bomen eller i alla fall ett telefonnummer att ringa så någon kunde komma och låsa upp. Tro heller inte att det sitter någon liten lapp vid den nya och fina bomen...

Problemet nu är ju bara att om cirka en månad ska vi dit med en helt ny stuga. Så jag hoppas innerligt att grannen ute på ön har något nummer eller i alla fall någon information om hur vi tar oss förbi. Annars blir det jobbigt!

Det slutade med en promenad i centrum i Vansbro och lite medköpt matbröd från fiket. Det är ett fik som rekommenderas om amn har vägarna förbi. Mysigt och gott!
Fast fika gjorde vi i bilen. Jag hade ju tagit med bullar och saft som lite picknick i stugan.