Vad är det för en dag...?

Är det en vanlig dag?
NEJ! Det är min födelsedag!
 
Ibland förundras jag över att folk är så coola när det är deras födelsedagar. Som att det inte rör dem i ryggen att det är just DERAS dag. Jag blir som en liten unge och är alldeles knollrig i hela kroppen och talar gärna om för vilt främmande människor på stan att det är MIN födelsedag. Jättefånigt, jag vet. Jag försöker lägga band på mig och hittills har jag varit tyst om det på jobbet. Trots att jag kom in med ett gäng hembakta semlor. Jag ska försöka hålla tyst tills fikat. Ska försöka!
 
Hittills har jag fått presentkort på underklädesbutiken Underverket för det hade jag önskat mig. Tulpaner i massor har jag fått och pengar på mitt konto (som nog blir till en tröja).
Men faktiskt bäst av allt var
EN NY KAMERA!
En Nikon D3100. Jag blev så glad och rörd att jag fällde en tår...
Och om jag ska vara helt ärlig så får jobb och familj ursäkta, men just idag skulle jag bara vilja vara hemma, ensam med min nya kamera.

Tänk...

...så mycket man skulle vilja skriva här, men som inte går. Det finns saker jag skulle vilja skrika ut över hela världen. Men hur mycket jag än skriker så förändras det knappast så av den aspekten kan jag lika gärna hålla tyst. I alla fall i detta forum. Sedan finns det vissa saker där jag faktiskt skriker och protesterar mot att världen är upp och ned, men det kan jag inte heller ta här. Där hoppas jag dock på en förändring. Att jag kan ha bidragit till att det blir skillnad. Men jag vet inte än. Det får bli en senare historia. Så mycket jag redan har skrivit där är jag snart uppe i en bok och det kommer att bli en bestseller. Inte på grund av mig, utan på grund av samhället. Just på grund av att världen är upp och ned.
 
Annars skulle jag vilja skrika ut en massa om män och även om några kvinnor. Ingen nämnd, ingen klämd...
 
Det jan kan säga, är att jag inte förstår hur folk som så uppenbart vet att de kan hjälpa andra människor som på olika vis har det svårt, bara står bredvid och tittar på. Det finns massor av saker man kan göra för att hjälpa till. Men folk törs inte. Folk vill inte lägga sig i. Folk vill inte bli obekväma mot någon. Folk vill bara gotta sig i någon annans kris/missär/problem/sorg/elände. "Vet du vad jag hörde?" "Vet du vad som har hänt?"
Sluta vara rädda, vara egoister och sluta gotta er. Tillför något istället!

Baka, baka...

...liten kaka.
I alla fall virka. Bilden blev inte så bra då den är tagen med mobilkamera. Det är en morotsruta/kärleksmums på gång också och waffers ska också produceras. Liksom muffins och syltkakor.
 
Ballerinakakan blev så där..
 
Egentligen skulle man limma ihop delarna (enligt beskrivningen), men hur bra är det för barnen att stoppa kakorna i munnen sedan? Nja, jag sydde ihop delarna istället. Resultatet blev inte lika bra som när de bara lätt låg staplade på varandra och som det kunde ha fortsatt vara om jag hade limmat, men jag tänkte att det här var hälsosammare.
Och mycket riktigt. Det första A gjorde var att ta en provtugga.
 
Barnen gillar kakorna och det är slagsmål om vem som ska ha påsen med kakorna i..