Ont!!!

Jösses! Vem kunde ana att man kunde få en sådan träningsvärk av yoga? Speciellt i armarna. Sedan var jag på ett vanligt Friskis & Svettis pass igår kväll. Jag kände redan under passet hur träningsvärken kom smygande. Det förklarar ju hur vältränade muskler jag har. Jag är van att vara ute och springa några gånger i veckan (allt mellan två till sex gånger) och sedan göra mina 20-30 armhävningar och 110 sit-ups i olika former. Det kommer man inte så långt på när man gör upprepade övningar under ett entimmespass. Konditionen var det i alla fall inga fel på. Jag hade gott kunnat hoppa och studsa en halvtimma till.

Idag... Jag har vaknat mer eller mindre varje gång jag har vänt på mig inatt. Det har gjort ont i armarna och i sidorna på magen och när jag kom till jobbet, satt vid skrivbordet och skulle lyfta laptopen gick det nästan inte. Jag kan nästan inte räta ut armarna som det gör ont på baksidan (är det triseps som sitter där?). Fast det är skönt! Det gör så där skönont i musklerna. Idag ska jag inte träna, men kanske imorgon? Det är säkert fyra år sedan jag sist var på F&S och jag hade glömt hur roligt det var. Det är ju hur skoj som helst! Mera, mera!

Att ha yogat

Jag har alltid förundrats över denna ihållande yogatrend som råder. Friskis & Svettis har Ki Yoga varje onsdag här och nu var jag ju tvungen att prova. Som jag skrev i förra inlägget så börjar det bli för mörkt för att vara ute och motionera på egen hand. I alla fall här där jag bor.

Yogan var otroligt skön. Först satt vi på våra mattor i en kvart, sedan stod vi på mattorna och gjorde olika tänjade övningar med armarna rätt ut i luften (blev rätt trött i armarna faktiskt) i trettio minuter, sedan låg vi på rygg på mattorna och gjorde olika magövningar i tio minuter och sedan vilade vi i fem minuter.  
Inte speciellt ansträngande alltså, men väldigt behagligt. Hela passet bestod egentligen av att stretcha på olika sätt och det är ju skönt.

Jag ska gå dit nästa onsdag igen!

Yoga

Nu ska jag förbereda mig för att åka på Yoga. Jag skulle egentligen ut och springa, men det blir ju mörkt så fort på kvällarna nu och gatubeslysning är det ont om här i byn. Dessutom är det inte så bekvämt att springa på asfalt och i skogen blir det ju mörkt ännu fortare.
Så efter ett litet uppehåll från Friskis & Svettis på cirka fyra år är det väl bara att ta tag i det igen:) Jag inleder lite försiktigt med Yoga...