Miljösubventionerade skatter?

I helgen har jag haft en riktigt trevlig helg. Jag åkte ner på inflyttningsfest till S och H i Vallentuna. De bor nu i ett helt nybyggt radhus med en väldigt bra planlösning. Öppen och ljus på alla sätt och vis. Vi var ett lagomt gäng som umgicks på kvällen och i alla fall jag hade väldigt roligt. Drack bland annat en Tom Collins utan Collins (d.v.s. gin)  men det var minst lika gott ändå.

På söndagen träffade jag Annaa M som hade lite funderingar kring miljöfrågor i Borlänge. Jag försökte tänka till och tänker fortfarande. Det är svårt att tänka på hur den egna kommunen egentligen jobbar med klimat- och miljöfrågor när man bor i kommunen. Man blir rätt hemmablind, men varje gång jag kommer till ett ställe där man blandar kompost med brännbart får jag så otroigt dåligt samvete för att jag slänger de olika soporna i samma behållare. Det känns nästan bättre att ta sitt uppätna äpple och kasta det i buskarna istället för att slänga det bland pappret. Ännu värre är det om man bär på en glasflaska som man måste slänga. Det känns nästan bättre att ta hem den bara så att man vet att den kommer att slängas på rätt ställe...

Men appropå miljö så undrar jag varför det inte införs miljösubventionerande skatter på tågen? För mig är det ibland billigare att ta bilen til Arlanda (inkl. parkering) än att ta tåget. När jag skulle åka hem från Stockholm på söndagen kostade biljetten 420:- enkel resa. Resan tar ca. 2,5 timme och det är ungefär 22 mil. Det hade varigt billigare att åka bil och mindre miljövänligt. Nu hittade jag en obokad biljett för 247:-, men det är snudd på att det hade varit billigare att åka bil ändå.

Jag har det! Radar!

Här om dagen kom jag på vad som saknas i alla moderna bilar. Jag menar, det finns allt från inbygda solskydd i fönstren i dörrarna som åker upp och ner med en elhiss till små kameror som sitter bak på bilen så att man har koll på hur nära man backar t.ex. en annan bil. Men jag har kommit på det! Varför finns det inte radar i bilarna? Det skulle ju vara klockrent! Speciellt när man kör på vägar med få ställen där det går att köra om. Bland annat riksväg 70 mellan Borlänge och Mora där många chaufförer nog har blandat ihop vägnumret med hastighetsbegränsningen... Det är 90 på väg 70. Inte 70 på väg 90. Folk som kör för sakta utgör egentligen en otrolig fara på vägarna när de irriterar andra människor som vill hålla rätt hastighet. Det kan leda till onödigt farliga omkörningar. Därför skulle det vara perfekt med en radar där man ser andra bilar på vägen. Riskfritt att köra om eller inte? Sedan är det ju bara att hoppas på att radaren visar rätt...

Min stickning

Det går framåt med min stickning! Fast jag begriper fortfarande hur man ska få en helt slät framsida. Om jag bara stickar aviga maskor måste väl det bli en helt slät framsida och en helt vågig baksida? Systerysters vantar verkar i alla fall bli helt släta när hon bara stickar aviga maskor. Vad gör jag för fel som ändå får blandat slätt och vågigt?

Kollar (lyssnar) på idrottsgalan i bakgrunden. Det verkar vara rätt vettiga priser. Än så länge har jag i alla fall inga invändningar, men jag tror att jag ska gå och sova istället för att se klart. Natten till idag sov jag bara fyra timmar, men är pigg idag ändå. Jag fastnade framför fotbollen på TV'n - Sverige-Costa Rica. Ingen på jobbet visste ens om att det hade varit fotboll. Det kretsar bara hockey i deras värld och jag tycker hockey är riktigt tråkigt. Fotboll däremot är rätt kul. Man ser bollen och man ser vilka som spelar. I hockey är det små prickar som far runt på planen i en blixtrande fart och pucken får man vara glad om man ser alls. Det finns två sporter med bollar som är sämre att se på TV än hockey och det är bandy och golf där man inte ser bollen alls.

Nej, nu är det sovdags! Got natt!