Legoland

En av sommarens utflykter gick till Legoland. Lilla A har pratat ett halvår om att åka till Legoland och nu föll det sig så att det var lämpligt att åka dit. Storebror var halvnöjd, men tyckte att det var helt okej. Jag och mannen var lika fascinerade av hela parken som A. Mest längtade den lille mannen till Star Wars delen. Det stod bland annat att Darth Wader hade en isskjutarskola. Skolan visade sig vara en karusell inomhus som fungerade lite som en robot som mekaniskt svingade runt på korgar där folk satt. Ingenting för små barn alltså. Och ingenting för den här morsan heller för den delen...
Däremot hade de ett uppbyggt rymdsskepp. Lilla A var helt mållös där inne. Med gapande mun stod han fastnaglad i golvet och stirrade på legoskeppet framför honom. Han var näst intill okontaktbar.
Och visst var det häftigt! Det blåaktiga ljuset och rök som ibland sipprade fram under skeppet och ganska hög "rymdmusik" som strömmade genom lokalen.
Skeppet är uppbyggt av 5,5 miljoner bitar! Det vill till att man inte bygger fel någonstans i början då...
 
 
Efter att ha vandrat runt i parken några timmar började jag undra om de hade tagit bort det där man alltid såg på bild när man själv var liten. De där uppbyggda legostäderna. Lite besviken var jag över att det inte verkade finnas kvar. Men när vi hade gått genom Duplolandet och rörde oss mot utgången så hamnade vi en gigantisk värld av småstäder.
Nu kvickande även L till och blev eld och lågor över allt tekniskt som fanns där. Båtar som åkte på små vattendrag och tåg och lastbilar som rörde sig på de små vägarna. För att inte tala om fascinationen för de små vindkraftverken... Mest konstigt tyckte barnen att det var att dessa vindkraftverk drevs av ström och inte alstrade någon egen ström. "Då är det ju inget riktigt vindkraftverk!" Nej precis...
Den svenska delen symboliserades av Göta Kanal och Göta Hotell.
 
 
En hel del legodjur fanns i parken också.
 
 
 
Publicerat i Allmänt
#1 / / Mormor:

Nu har jag kollat genom allt du skrivit, efter sommarlovet och det måste jag säga ni har varit med m mycket under semestern . Att barnen har haft det härligt framgår av alla fina bilder både på killarna å annat smått å gott. Så nu kan ni återgå till vardagen med många minnen i bagaget . Något att tänka på när höststormarna viner .

Kram på er

Stormormor å Stormorfar