VES och SVES och Champagne
WPW (Wolff Parkinson White Syndrom), VES (ventrikulära extraslag), SVES (Supraventrikulära extraslag), deltavågor, qrs-komplex, p-vågor, sinustakykardi, bradykardi, hiskabunt, AV-knuta, betablockerare och adenosin är begrepp jag nu har lärt mig en hel del om. Vilket faktiskt har väldigt roligt eftersom jag alltid har tyckt om biologi.
Under senaste långtidsregistreringen av mitt EKG syns lite störningar, men det störningar som ligger inom det fullt normala. Med utlåtandet att hjärtat är friskt och ungdomligt. Minsann!
Sådana uttalanden tillsammans med alla blodprover jag har tagit blir liksom ett väldigt fint kvitto på att mitt liv och leverne i övrigt är hälsosamt och bra. Vid olika tillfällen har jag fått frågan om jag är vegetarian. Nej, det är jag inte även om vi numera tenderar att äta väldigt lite kött. Ja jag tänker skryta lite om det.
Däremot mycket frukt, nötter, grönsaker och olivolja. Mannen skickade över en länk om att just olivolja är bra för hjärtat och att vi i Sverige konsumerar ca.1 liter olivolja per person och år, medan man i Italien konsumerar ca.15 liter per person och år. Eftersom vi använder olivolja till att steka allt i (utom pannkakor), när jag bakar bröd, i pastavattnet, i pastan för att den inte ska klibba, i tomatsallader och i pesto och när vi äter Bruschetta så kommer vi upp i någonstans runt 6-8 liter på ett år. Vi har heller aldrig något annat pålägg på smörgåsarna än ekologiskt Bregott. Jättetrist egentligen, men eftersom bara jag gillar pålägg så blir det inte att jag köper hem sådant jag ändå måste kasta. Ost har vi hemma ibland, men det mesta går åt till lasagne eller till en viktväktarvariant av pajen quiche Lorraine.
Hur som helst så ska livet firas med Champagne! Och den får kosta precis vad den vill! Någon gång i livet skulle jag vilja testa riktigt dyr champagne och det känns som att det är rätt läge nu.
Sen ska jag ta något av alla Vasaloppstävlingar också. Cykelvasan kanske? För nu måste jag ju kunna cykla i uppförsbackar!
Här nedan är länken om oljan. Samma artikel fanns på DN's hemsida också.
Shit va kul! Att allt är bra med lilla <3 alltså. Ja, det är ju kul också att det finns folk som kan leva ett liv på bregottmackor. Här äter vi nog 10 kilo ost/ familjemedlem och nästan lika mycket skinka (överdrivet kanske men typ). Ska börja göra humus tror jag. På barnens skola gör mattanterna en jättegod humus som är underbar på mackorna...det ska jag testa :)Champagne föresten....mycket bra val, gillar ni det så går det att köpa cava också. Mousserande vin som görs på exat samma sätt men inte i samma distrikt. En bra cava är oftast myyyyycket bättre än en halvbillig champagne.