Brödbak igen
Fredag.
Som vanligt - eller i alla fall oftast - bestående av att städa huset och att baka bröd.
Snart har hela 2014 gått och 99% av allt bröd vi har ätit i år är hembakt. De gånger jag har köpt bröd är när vi har varit på semester och så någon mer gång för att blanda upp med vårt eget så ingen ska tröttna på det.
Resultatet har varit detsamma varje gång jag köpt bröd. Hela familjen tycker att det är en smula trist. Morsans bröd är godast! Det är ju roligt! Så jag bakar vidare. Det enda bröd som inte uppskattades av precis hela familjen var en filmjölkslimpa jag och barnen bakade förra helgen. Själv är jag galen i filmjölkslima (sån som man bara har bikarbonat i). Så för att inte brödet skulle bli så stabbigt så testade jag att göra ett kalljäst filmjölksbröd med samma ingredienser fast jäst istället för bikarbonat.
Jag gillade det skarpt!

Ingredienser:
Filmjölk 1 liter
Mörk sirap
Vetekli
Grahamsmjöl
Rågmjöl
Rågkross
Vetemjöl
Salt
Jäst 50 gram
Allt utom fil och jäst är på en höft. Som vanligt.
Den där höften verkar fungera bra , fortsätt med den .
Kram