Blomkålsbollar med kryddig tomatsås

För en dryg månad sedan satt vi och bläddrade i Icas tidning Buffé och jag bad L att välja en rätt som han ville att vi skulle laga. Han valde blomkålsbollar. Jag var skeptisk och frågade om han var helt säker på att han ville göra dem. Jo då, det var han. Jag tänkte att det bara skulle smaka blomkål. Visst är det gott med lite blomkål, men kanske inte en hel rätt som bara baseras på blomkål.
Men vi testade och blev mer än positivt överraskade. Det smakar ju inte blomkål överhuvudtaget! Dessutom var den tillhörande tomatsåsen fantastiskt god! Den innehöll både kanel och kryddnejlika.
Vi har ätit bollarna med tomatsåsen, sallad (med ruccola, sallad, gurka, tomat och paprika - som jag glömde den här gången), gräddfil och tacobröd.
 
 
Bilden ser ju inte jättekul ut, men jag är inte så bra på att fota mat. Hur som helst så har jag bara stekt bollarna i olja. Jag har inte friterat dem.
Recept på bollarna finns här: http://www.ica.se/recept/indiska-blomkalsbollar-717930/
 
Själva tomatsåsen hittar man här: http://www.ica.se/recept/kryddig-tomatsas-717931/
Vi hoppar över chili och vitlök och socker. Kryddan Garam Masala köpte jag Santa Marias kryddpåse där man hittar asiatisk mat.
 
L åt 6st bollar! A nöjde mig med 3.
Publicerat i Allmänt
#1 / / Mormor:

Går in på recepten å kollar , kanske försöker jag mej på det också , alltid roligt med lite annorlunda mat å smaker .

Kram

Svar: Annars får vi väl bjuda på dem vid tillfälle :) Kram på er!
Malin

#2 / / mormor:

Nu har jag hämtat recepten , ska bli kul att kolla dessa .

Kram

#3 / / Frufura:

Oj, lät ju spännande. Som jag nämnt tidigare så försöker jag ju hitta några veggoalternativ så detta får vi kanske prova :)

Svar: Ja de är väl värda att testa! Men var inte rädd för att krydda ordentligt med ingefära och spiskummin!
Malin