Frukt- och nötrulle

I  fredags hade vi julfest på jobbet. Den inleddes med glöggprovning. Till glöggen hade vi allehanda klassiska tillbehör och jag hade fått i uppgift att göra frukt- och nötrullar som ett av tillbehören.
 
Så här delar jag med mig av receptet. Jag hade inga aprikoser, utan valde tranbär och gojibär.
 
 
Till ungefär 20 skivor behövs:
 
½ dl sötmandel
125g torkade fikon
25g torkade aprikoser eller tranbär
25g valnötter
½ msk konjak/amaretto
½ msk honung
1 krm kanel
1 krm malen kardemumma
 
1. Mixa mandlarna och lägg i en bunke (jag körde dem i matberedaren, men en mixerstav eller att finhacka förhand går också bra.
2. Skär av fikonens hårda stjälkar och mixa till en klibbig smet i matberedaren. Lägg i bunken med mandlarna.
3. Hacka aprikoserna. Tranbären behöver man bara dela. Blanda ner dem i bunken tillsammans med konjak, honung, kanel och kardemumma
4. Blanda väl och forma till en kompakt rulle som är ca.4-5cm i diameter. Låt vila i kylen över natten
5. Skär i lagom tjocka skivor
 
 
Publicerat i Allmänt