100% Ekologisk och vegetarisk middag

Inte för att vi äter så mycket kött, men det är sällan vi äter en helt vegetarisk måltid. Oftast är det kyckling i någon form och på fyra personer går det oftast åt en till två filéer, beroende på vad vi har till. Kyckling uppblandat i grönsaker och/eller sås kräver inte så stor mängd kyckling. Då kan man hellre fylla ut med annat.
 
Men ikväll blev det helt ekologiskt och dessutom vegetariskt.
Det som fattas på bilden är ekologiska pumpakärnor, ekologisk basilika samt ekologisk citron.
Okej, salt och peppar var inte ekologiskt.
 
Pasta med ärtpesto, mozzarella och pumpakärnor.
 
I ärtpeston är det ärtor, rapsolja, parmesanost, basilika, salt, peppar och pressad citron.
Allt är mixat på en höft så man får känna sig fram när det smakar som man själv vill. Jag gillar när det är lite syra och sälta.
 
Till och med de skeptiska barnen åt och tyckte att det var gott. Även om den lilla A även skulle ha ketchup till. Ekologisk så klart.
Det återstår att se vad M ger det för betyg som inte gillar ärtor...
 
Publicerat i Allmänt
#1 / / Fru Fura:

Vad duktiga ni är. Vi äter på tok för mycket kött, men då är det ju mestadels älgkött. Men ja behöver verkligen inspireras till mer vegetarisk matlagning :-P

Svar: Vi äter ju inget älgkött alls så ni kan få vår ouppfyllda kvot;) Vi är ju som sagt inte heller så duktiga på det här med helt vegetariskt, men jag tänkte att vi ska ha en vegodag i veckan. Den här rätten var dessutom riktigt god och till och med mannen som inte gillar ärtor tyckte att det var gott - även om han mest åt pasta och väldigt lite ärtpesto. Det hade säkert blivit ännu godare med vitlök i peston, men varken jag eller M har magar som klarar av vitlök. Det kan man äta när det är semester eller helg:)
Malin