Paaaaaappaaaaa!!!!!!!!!!!

Morse när jag vaknade låg jag bredvid pappa! Det var så mysigt! Jag ville inte gå upp så jag lånade hans mobiltelefon och SMS'ade lite. Nu har vi precis badat. Tänk vilken bra pappa jag har!

Hur man lurar en mamma!

Hahaaaaa! Jag har kommit på hur man lurar mamma! Men berätta inte för henne att jag har kommit på det bara...

Jag hörde allt hur mamma tydligt basunerade ut att klockan 19 skulle jag vara i säng ikväll. Sen skulle det inte göra så mycket om jag somnade en timme eller två senare, men 19 var målet.
Först kom jag på att gröt inte var mat värdigt mig. Jag skulle ha majs. Efter en burk konserverad majs (som tog drygt en halvtimme att äta upp) var klockan 19.20. Sen skulle jag borsta tänderna och greja och väl inne i sovrummet kom jag på att jag behövde göra lite större saker på toa. 19.40 låg jag i sängen och det är jag mycket nöjd med!

Idag har jag pratat med pappa också! Det var kul. Pappa Kina! Pappa borta.
Jag saknar pappa och brukar fråga efter honom, men han är ju bara i Kina.

Imorgon ska jag sova hos farmor och farfar så mamma får jobba på lite.

En hård dag

Vilken dag! Först kunde jag inte kolla på Mamma Mu för TV'n i vardagsrummet är trasig. Det händer jämnt när pappa är borta. Dt är inte meningen att han ska vara borta!

Sen blev det kul! Finfrämmande från grannbyn kom över och vi åt bullar. Tjejen ville gärna kramas och hålla handen, men... Mja. På sikt kanske. Men hon är snäll ändå! Hon har också en fin blå jacka, nästan lika som den jag har. Framåt sovdags kom grannarna över så de följde med mig och mamma på sovpromenad.

Mamma är lite taskig tycker jag. Ja gfick inte sova så länge som jag ville på dagen. Det resulterade i att jag inte var så sugen på att äta mellanmål heller. Sen åkte vi i väg till en trädgård. Där fanns ett litet porslinsfår som jag gärna hade tagit med mig hem. Jga klappade det och sa hejdå innan vi åkte. Jo, de hade ju "hönan" (en "black" och en "gåå") och "tupp" där också.

Sen kom det värsta av allt. Vi åkte till Kupolen... Jag gillar inte Kupolen och jag protesterade vilt när vi var där. Mamma sa att hon ska se till att åka ensam i framtiden. Tack gode gud för det! Ingen kunde väl bli gladare än jag för att hon sa så. Varför tror hon att jag protesterade. Dessutom gillar jag inte att åka hiss. Det är hur läskigt som helst och vi åkte hiss tre gånger. Sen trängde hon in oss i en jätteliten provhytt också! Åhh...!

Väl i bilen på väg hem fick jag en banan och då kändes allt bättre.

Imorgon vet jag inte vad jag ska hitta på. Kanske hjälpa mamma att rensa lite i rabatterna? Jag skulle vilja träffa mormor också. Farmor och farfar får jag träffa på måndag för då ska jag vara där hela dagen.

"Pappa Kina" och jag frågar efter honom lite nu och då. När kommer han egentligen?

Förvirrad

Jag förstår ingenting. Vart är min pappa? Först är han här, sen är han bara borta. Sen kommer han hem en dag för att bara åka igen! Nu är han i "inna" (Kina).

Idag talade jag om för mamma att "hackin dä, hackin gynn" Då menade jag att lastbilen var där ute och den var gul (mamma trodde jag menade grön, men det låter lika när jag ska tala om det) och så talade jag om att jag och kusin J hade tittat på hästarna. "Hej å gyngan!" Mamma frågade om jag hade gungat. Ja, jag och kusin J.

Andra ord som hoppat ur min mun idag som var nya för omgivningen var ena grannens namn (chockade mamma eftersom hon inte ens visste att jag visste vad han hette),
ko-hylla = skolhylla
bombl-hylla = blomhylla
lagga = flagga
pulka = pulka
gynga = gunga
ickla = cykel/cykla
hjäm = hjälm

Nu kan jag namnen på fyra av sex grannar.

Modellar lite

Okej. Tilly önskade lite modellbilder och eftersom hon är så söt med sitt jättelockiga hår så visar jag upp mig.


Det var jätteskönt på vår altan igår. Mamma hade nästan inga kläder alls på sig!


Hej, hej mamma! Lite ljust bara....


En favoritsysselsättning utomhus är att sitta i snöhögarna. Nu har jag hittat en jättestor sandhög också och den är faktiskt ännu roligare!


On the catwalk!

Den ä blå den!

Idag har jag fått en jättefin ny jacka av mamma. Den är blå! Egentligen har mamma betalat halva och stormormor/stormorfar den andra halvan (av pengar jag fått i mitt påskägg), men mamma köpte den. Jag hade önskat mig en Polarn & Pyret jacka, men mamma tyckte inte att färgerna var så roliga. Det blev en blå Everest från Stadium istället. Fast jag hade ingen större lust att prova den. Blått i all ära, men mamma är så jobbig ibland! Jag har ju nyss provat två nya mössor. Kan inte det räcka? Okej, imorgon kanske jag provar jackan...

Hittar på egna saker nu

"Pau Puh nåna den a mu-mummu!" = Nalle Puh lånar den av stormormor.

Jag satt och läste Puh och Heffaklumpen vid frukosten och när Nalle Puh kom gående med sin lila honingsburk sa jag att han hade lånat den av stormormor. Vet inte riktigt vart jag fick det ifrån, men det lät bra! 

Idag mår jag ganska bra. Jag har sovit gott hela, hela natten och inte vaknat och hostat en enda gång. Skönt. Inte är jag så snorig heller. Det är också väldigt skönt! Vet inte vad jag ska hitta på idag, men mamma har lovat att jag ska få vara ute lite. Jag älskar att vara ute!  

Damma, damma, damma!

Åh vad roligt jag har haft idag! Trots att jag varit hemma och varit sjuk idag med. Mamma och jag har städat och jag har dammat och dammat och dammat. Mamma har en sådan där statisk dammvippa till trånga utrymmen där man inte kommer åt med dammtrasan. Jag la beslag på den och mamma fckg INTE låna tillbaka den. Jag dammade särskillt noga under alla mattor. Pappa brukar vara noga med att dammsuga där. Sen städade jag länge på mitt rum. Det är kul! Imorgon sa mamma att jag nog ska få vara ute lite mer, men annars kan jag gärna damma lite mer här hemma!

Jag börjar få ihop det.

Jag börjar få ihop orden mer och mer nu. Jag kan säga "Mamma kissa på toan", "Nåna (låna) den a (av) mamma" och idag satt jag och härmade alla ord mamma skrev i ett sms.

Midnatt råder har jag börjat sjunga också. "Mi na nå ne... tyst.. hus... nissa, tassa, tårna, tipp tapp tipp tapp tipp tipp taaaapp". Fast jag viskar helst fram allt ändra fram till det sista taaaaaapp.

Det är skönt när jag kan göra mig mer förstådd och kan tala om vad jag vill och inte vill. Fast än har inte mamma och pappa lyckats klura ut vad jag menar med "koka Bambi". Det kan de allt få fundera på ett tag till!

Sjuk...

Idag är jag och mamma hemma. Jag är lite sjuk. Hostar och snorar och kräks och har feber. Fast kräktes gjorde jag bara igår kväll och feber hade jag mest i natt, men jag är lite medtagen idag. Nu sitter jag och tittar på Mamma Mu i mina fina kalsonger. Mamma har lovat att vi ska baka bullar lite senare! Även om jag gillar kakor bättre, men bullar får duga det med. Jag har aldrig ätit mammas bullar så jag ger dem en chans.

Hej å!

Skönt att vara hemma

Det är skönt när det är påsk. Både mamma och pappa är hemma med mig och det är jätteskönt!

Det har blivit några sena kvällar nu så jag är rätt trött, men glad ändå. Igår lekte jag med A en liten stund och idag lekte vi ute i två timmar! Sen var jag jättehungrig och toktrött. Somnade nog på fem röda. Men kul hade vi. Vi lekte sälar i snön tillsammans och jag smakade på deras snö. Den smakade mumma!

Idag ska jag på 1-årskalas. Det blir nog skoj!

Nu har jag börjat lära mig andra färger än blå också. "Den ä gon, den ä bun, den ä gol, den ä black och den ä uiss" Det är alltså grön, brun, gul, svart och vit. Fast det mesta är allt blått.

Pama Pu är Nalle Pu, Plom-Plom är heffaklumpen, tean är tiger och Uu är Ru.


Klädintresserad

Min moster tycker att jag ska bli glamrockare när jag blir stor. Då får man lyssna på musik, det är mycket som glittar och man har roliga kläder. Fast jag vet inte.... Jag blir nog hellre ett pop-snöre!

Jag gillar kläder. Här om kvällen kom det en tjej hem till oss som hade med sig massor av kläder! Jag la beslag på en T-shirt omgående och ville inte släppa den! Jag hittade en till T-shirt också, men den första var svart med lite rött på och hade rockig text på ryggen. Det var två tjejer här också som är lika gamla som mig, men de var inte alls intresserade av kläderna. Jag höll i min tröja och var DJ. Stod vid stereon och dansade och skötte musiken! Någon måste ju upprätthålla ordningen!

Sen lärde J mig att bre min smörgås själv och att doppa mackan i glaset. Det var mumma det!

Jag är en partymyra!

Oj vilken lång fredag det blev igår. Jag somnade i bilen på väg hem från stormormor och stormorfar när klockan var nästan 23. Sen vaknade jag igen kvart över 6 imorse. Jag är inte så trött än, men inte jättepigg heller. Som vanligt sitter jag och mamma och tittar på Mamma Mu. Mamma råkade sova sig igenom hela filmen först innnan det blev frukost också. Jag har återupptäckt havregrynsgröt. Det är ganska gott!

Idag händer det nog inte så mycket. Jag ska till faster ikväll och busa med J. Jag hoppas hon är hemma. Igår träffade jag moster och jag är lite småkär i henne och i J. De är mina favoriter! Jag fick lyssna på musik i mosters mobil och sen ville jag inte släppa den. The Ark och Bob Hund. Det är grejer det!

Hej å!

RSS 2.0