Mamma slarvar!

Jag tjatar på mamma att hon måste skriva lite mer åt mig här! Fast å andra sidan, när hon ska hjälpa mig så tycker jag alltid att hon är så tråkig och jag vill hellre ta med henne in i tvättstugan och titta på tvättmaskinen. Den är allt bra fin den! Dessutom kommer det "va va" (vatten) i den. Om jag inte vill gå in i tvättstugan så hämtar jag mammas skor istället så hon ska fatta att jag vill gå ut. Om jag ger pappas skor till mamma? Aldrig! Pappas skor kan väl inte mamma ha heller!

Igår kissade jag på pottan för första gången, men jag kan kissa på beställning av mamma annars också. Och idag följde jag med mamma till hennes jobb. Usch vilken otäck färg det var på deras toalett! En suspekt lila färg och modemedveten som jag är skrek jag rätt ut. Jag klarade inte av att vara där inne så jag blev ganska glad när vi gick ut där ifrån igen. Sedan hittade jag ett par Dalahästar som jag pysslade om, klappade och pussade och stoppade ner i min ryggsäck. Fast jag fick inte ta med dem hem.

Sedan ett par veckor sover jag i mitt eget rum och jag sover nog faktiskt lite bättre där än inne hos mamma och pappa!

Hej!

Mamma tyckte att jag skulle säga något här bara för att skriva lite. Jag har inte så mycket att säga...
Jag älskar hallon! Men svarta vinbär är inte så gott. Nu håller mamma på att göra rödavinbärssaft så vi får se om jag kanske ockå vill smaka lite sen. Imorgon ska vi köpa socker till saften.

Idag har jag gått runt halva Kupolen alldeles på egen hand. Det var så tråkigt att åka vagn och jag anser inte att mamma kan köra ordentligt, så jag körde själv. Det är tryggast så, annars vet man inte vad mamma kanske kör in i...

Hur föräldrar drar nytta av oss barn.

Har ni hört föräldrar säga att det är okej att ha lite fläckar på kläderna när man har småbarn? Det säger min mamma, även om hon helst inte har fläckar på kläderna. Ändå utnyttjar hon mig när hon själv spiller glass på tröjan. Det kunde ju lika gärna ha varit jag. Hallå där! Vem är det som spiller mat på mina kläder när jag äter egentligen? Oftast är det inte jag. Det är mamma eller pappa som missar min mun så kom inte och skyll på mig!

Jag blir så trött! Idag kom mamma gåendes i köket iklädd cykelbyxor. Jag har inte sagt något om det än, men det kanske inte är de vackraste man kan gå runt i - inte ens hemma, det är ändå jag som ser min mamma. Så istället för att tala om hur hemskt det såg ut, gick jag in på badrummet och hämtade hennes kjol, höll den mot benet och talade om att "där" ska den vara. Fantastiskt! För en gångs skull lyssnade mamma på mig och bytte kläder!

Knäppa fingarna.

Jag kom på att jag har glömt att berätta en sak. Om mamma frågar om jag kan knäppa med fingrarna så gör jag det. Nästan i alla fall. Jag vet hur man gör, men det låter inte så mycket. Ibland är det en tendens till att knäppa, men det ska vi nog få till ordentligt snart!

Kalaaaaaaaaaaaaaaaaas!

Idag har jag varit på kalas hos grannen V. Hans mamma och pappa hade bakat en massa gott, men jag gillade nog kanelbullen och Mariekexen bäst. Tårta var inte så gott som mamma lät påskina att det skulle vara. Det var lite för kladdigt för min smak. V fick en liten vovve av mig. Jag hade nästan glömt hur den såg ut, men nu när jag såg den igen ångrade jag lite att jag hade gett bort den och jag hade gärna tagit med vovven hem igen, men det fick jag inte för mamma. Taskigt. V fick annars en hel del roliga leksaker. En pusselkub som jag satt och stoppade ner bitarna i och en buss med lite figurer i och som spelade en liten melodi.
Grattis igen V!

Tidig morgon - igen.

Åh, idag förärade jag mina föräldrar med att vakna 02.30 och sedan inte somna om förrän 05.30. Jag vet att mamma hade förhoppningar om att jag sedan skulle sova till 9, men 07.15 fick det vara nog. Då gick jag och pappa upp. Runt 5 försökte mamma få mig att äta frukost, men vem är sugen på frukost så tidigt på morgonen? Inte jag i alla fall. Gröten fastnade i halsen som en stor klump och yoghurten var bara kall och sur. Jag hoppas faktiskt själv att jag kommer att sova bättre inatt, men det är inte säkert eftersom jag har fått jättestora myggbett på benen. Det är säkert sju, åtta stycken som ser ut som mindre bölder.

Två ord!

Mamma förklarade glatt för mig hur otroligt stolt hon var idag. Jag sa två ord på raken. Men det är väl inget konstigt med det? Mamma säger en massa ord på raken hela tiden och det gör ju jag med - fast på mitt eget vis.
Hur som helst så blev jag lite exalterad över en katt som kom och hälsade på oss i vinbärsbuskarna idag.
- Mamma titta! Tiiiiiiiitta mamma!!!
- Ja, men titta! Vad är det då?
- Mjaaaaaaa...
Sen lyckades jag nästan säga katt, men att säga bär är inga problem.

Killskräck?

Igår var jag och mamma hem till mammas kompis som fyllde år. Gott fika var det och H hade många fina bilar. H ville gärna krama om mig lite, men jag vet inte... Jag kände mig inte så bekväm med att bli kramad av en annan kille. Det slutade med att vi tumlade runt på golvet och jag blev livrädd!  Sen var det bäst att sitta bredvid mamma i soffan. Fast okej, H var lite snäll också för när han hade skrämt upp mig gick han och hämtade Stampe (som också fick följa med) till mig och då kändes det genast bättre, men jag tyckte ändå att det var bäst att hålla mig lite på avstånd...

Har provsmakat idag.

Mmmmm! Smaskens! Idag har jag provsmakat olika saker. Förutom att gnaga på mina skor har jag även testat svarta vinbär, kogödsel, vatten i en vattenkanna samt skalet på en grapefrukt. Jag tror faktiskt att grapen smakade bäst. Svarta vinbär var ingen hit. Inte gödslet heller. Dessutom tyckte mamma att jag luktade bajs om fötterna. Men jag ville ju bara hjälpa pappa att plantera lite i trädgården och då bara råkade jag stoppa fingrarna lite i munnen också. Det blir lätt så när man vill vara snäll och spela en liten trudilutt på läpparna.

Från onsdag kväll till fredag kväll var jag hemma hos mormor och T. Imorgon ska jag vara hos farmor. Mamma, pappa och farfar ska åka till stugan och göra lite snyggt på tomten. Jag hoppas att mamma har plockat lite blåbär där då... 

  /L 

RSS 2.0