Skogsmulle!

Min mamma påstår att jag har kommit in i första fasen av trotsåldern. Jag tror henne inte. Jag har bara kommit på att man faktiskt inte kan styra och ställa med mig hur som helst! I lördags hjälpte jag mamma att plocka ris i skogen. Först plockade vi tallris, sedan lite granris, jag hjälpte mamma att lägga ner fina kottar i hinken vi hade med oss (hon sa att hon skulle göra dem glittriga), sedan plockade vi blåbärsris, lingonris och grön mossa (typ husmossa). Jag stoppade också mossa i hinken och lite löv. Sedan kom jag på att det var mycket mysigare att ligga i mossan än att plocka den. Mamma försökte resa upp mig, men jag ville hellre ligga och filosofera och titta på grantopparna. Jag hälsade på en jättestor vovve också. Fast jag var lite rädd för hennes matte…


Igår skulle vi ut i skogen igen för att plocka ännu mer ris. Mamma sa att det skulle vara ris i alla blomlådor på huset. Tråkigt tyckte jag och bestämde att vi skulle gå inåt byn istället. Jag vet att det finns hästar där om man har tur. Som vanligt hade jag ingen egen talan så för att visa mitt missnöje satte jag mig på backen och la mig raklång på asfalten. Dumma mamma! Fast hon fick lov att trösta mig lite för jag slog i huvudet lite i backen, så mamma kanske inte är så dum ändå. Bara ibland… När jag inte får göra som jag själv vill! Väl inne i skogen igen var det ganska mysigt. Granarna stod tätt, tätt och det skumpade så där skönt i vagnen så jag somnade faktiskt. Skönt med skogsluft.


Idag hälsar jag på stormormor och stormorfar. Vet ni att de har några porslinsgrisar som är jättefina! Och så brukar jag alltid få leverpastej när jag är där. Det är jättegott!


Framtidsyrke - Snickare?

Min mamma anser att jag är arbetsskadad av pappa. Andra barn lär sig att säga vovve och katt och så vidare. Jag har lärt mig att säga ”data” och ”dabada” som betyder DVD. Jag vet hur man hamrar och hur man sågar – och dammsuger. Och som i inlägget här nedan så vet jag ju hur pappas mobil låter när man knappar på knapparna. Fast jag ska allt berätta att mamma är inte helt oskyldig hon heller. Jag vet att ”ba” är barr och ”bä” är bär och jag vet vart kvistarna i furugolvet är. Så med pappas och mammas delade kunskaper ska jag kanske bli snickare när jag blir stor.


Tredje gången gillt?

Jag skulle få vaccin i tisdags, men då var jag sjuk så mamma bokade om tiden till idag. Men då fick jag ändå inget vaccin. När vi kom till tanterna på BVC avrådde de mig att ta vaccin eftersom jag fått lite utslag förmodligen till följd av att jag har haft feber. Tredagarsfeber har jag redan haft så det här var nog något annat. Nu ska jag dit på tisdag igen, så jag hoppas att det går bättre då. Mamma och pappa fick vaccin istället. Det fanns över på BVC så de fick dubbla barndoser.

 

Nu kan jag säga:

Tee (mix av tre/tje)                 tre

Kam                                     kam

Kom                                     kom

Dytt, dytt, dytt, dytt               som det låter när man knappar in siffror på telefonen

Bumpaaa                              rumpa (fast det har jag kunnat ett tag, bara mamma som inte nämnt det)


Julkort

För någon vecka sedan riggade mamma upp en fotostudio i vardagsrummet. Det var ganska roligt tyckte jag. Hon sa att det var till årets julkort. Nu har en av mina komisar här i byn frågat om jag inte kan lägga upp lite bilder på julkorten från förra året. Okej då. Vad gör man inte för att visa upp sig för tjejerna?!


Den här bilden skickade vi ut till alla familjemedlemmar.


Den här bilden var med i ett fotoalbum från julfotograferingen.


Den här bilden fick alla vänner och bekanta som julkort.


Jag kan lite engelska!

Japp! Lite engelska kan jag också. Det glömde jag att berätta igår.

För ett tag sedan såg jag min mamma naken i duschen och utbrast "Hey maaama!" annars kan jag faktiskt inte säga "min mamma" än utan håller mig till engelskans "my maama!". Jag säger heller inte hejdå utan sträcker mig ibland till "bye, bye". Fast bara när det passar mig!

Jag är tillbaka!

Jag vet att det var ett tag sedan nu, men jag tänkte uppdatera lite med en ordlista. Jag tänkte att det är lika bra så ni förstår vad jag säger och vad jag menar!

Bavà, papà                              vatten

Kaaka                                     kaka, smaka, macka, skaka

Kamkaaka                               pannkaka

Mummu                                   mormor

Bubaa                                      morfar

Pfapfa                                      farfar

Mja                                           ibland katt

Neej, ne-e                                 oftast nej, men ibland ja

Brum, brum                               att åka någonstans, tvättmaskin, bil, motorcykel.. allt med hjul.

Fnysa med näsan flera gånger     dammsuga

Damm                                       ibland den, men ofta bara ett ord

Annars mår jag jättebra och växer så det knakar! Det är jättemysigt att vara hemma med pappa på dagarna. Jag vill nog inte att han ska börja jobba. Fast mamma säger att vi två ska vara hemma ett par månader. Mamma är rätt bra hon också. Mamma och pappa brukar fråga om jag är världsbäst i värdsrymden, men då svarar jag alltid nej. När de frågar vem som är världsbäst i världsrymden då så svarar jag alltid mamma!


RSS 2.0