Känner mig snygg!

Minns att jag klagade på att alla mammkläder ser ut om tantkläder eller tält. Jag håller fast vid det, men samtidigt måste jag säga att jag sällan har känt mig så uppklädd som nu. Hyfsat snygga svarta lite lösare byxor med en svart långärmad tröja till eller en randig T-shirt och till dessa tröjor långa halsband. Idag har jag den nyinköpta brunrutiga kjolen med en svart tröja och ett långt halsband i svart, silver och gråvitt. Jag känner mig ganska stilren. Samtidigt inser jag att jag kommer att vara otroligt less på dessa kläder om ett tag, just för att jag inte kommer att ha så mycket att variera mellan. Men än så länge känner jag mig riktigt snygg!

Nya kläder.

Igår var jag till metroplen Kupolen och handlade lite nya kläder. En brunrutig kjol på H&M som hade reapriset 149:- och en lite längre helt vanlig lite tightare svart- och vitrandig T-shirt för 69:-. Eftersom mina vanliga byxor inte passar längre kan det ju vara trevligt att i alla fall ha två par nedre delar att variera sig mellan, så nu har jag ett par svarta byxor och en brun kjol. 

Sedan kunde jag inte låta bli att gå in på Babyproffsen också. Målet var att kolla på olika modeller på barnvagnar, men rent visuellt ser jag inte någon större skillnad. Lite olika bromsar eller lite olika däck eller underreden. Sedan finns det både aircondition och termometrar. Men vilken har bäst kvalitet? Och varför ser alla vagnar likadana ut? Vagnar har sett likadana ut så länge det har funnits vagnar. Jag skulle vilja ha en helt ny modell som inte ser ut som en vagn. Svårt att definera exakt vad jag menar, men det skulle vara kul med något nytt. 
Detsamma gäller faktiskt bilar som också har sett ungefär likadana ut ända sedan de uppfanns. Jag skulle vilja ha en helt ny typ av bil som inte ser ut som en konventionell bil. Fast jag ver varken hur vagnen eller bilen skulle se ut. 

Hur som helst så fastnade jag framför en riktigt häftig kollektion med barnkläder och nappflaskor och en vagga med tillhörande lakan. "Rock Star Baby". Läste precis att det är Bon Jovi som har lanserat märket.  
Kolla in den här mössan till exempel:
image9

Så ser mer eller mindre alla prylar ut. Svart eller vitt tyg med svart, vitt eller rött tryck på. Röda hjärtan med en pil igenom som ser ut en klassisk tatuering till exempel. Men vilken vanlig dödlig har råd att köpa kläder ur den här kollektionen när bara en vanlig liten body kostar över 250 kronor. En body som barnet kanske kan ha i några veckor.

Då är det bättre att köpa svara eller vita kläder själv, köpa papper att göra sina egna tryck på (finns bland annat på Clas Ohlson).


Irritation!

Åh! Först är man irriterad för att det är rörigt och stökigt här hemma (som tur är kan jag bara skylla på mig själv eftersom M är på Gran Canaria), sedan blir jag alltid mer irriterad just när jag städar (gravid eller inte), men sedan borde det ju gå över när man har städat klart. Nej då, då är jag irriterad för att jag har varit irriterad och så blir jag ännu mer irriterad för att jag är irriterad över det och inte kan vara nöjd när det är städat i köket.
Det är ju bara att skratta åt eländet!

Ett tips angående smoothie...

Tipset är att inte förvara den i kylen speciellt länge. Speciellt inte om det är banan och äpple i. Förutom att färgen blir minst sagt suspekt då både bananen och äpplet mörknar i kontakt med syre, så blir även smaken lite annorlunda mot när den är helt nygjord.

Sedan vet jag inte vad som hade hänt med texten till Paellan. Halva beskrivningen försvann, men nu är den där igen i alla fall lika som bilderna på brödet.

Sov så gott!

Smoothie och bröd.

Idag har jag avnjutit en god smoothie med banan, granatäpple, passionsfrukt, äpple, sharonfrukt, lättyoghurt och minimjölk. Jag har även bakat ett bröd som inte blev helt fel.

      

Ingredienser:
Gröt:
0,5dl linfrön
1dl krossat vete
1dl dinkelflingor
2dl vatten
1,5tsk salt
2msk honung

Till resten av degen:
50g jäst
1-2dl kallt vatten
1dl vetegroddar
1,5msk olja (valfri men jag hade i olivolja)
2dl grahamsmjöl
0,5dl pumpakärnor
4-6dl dinkelmjöl

Garnering:
Dinkelflingor
Solrosfrön

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till gröten och kör i micron tills det har blivit just en gröt. Ca. 4 minuter.
Smula ner jästen i en bunke.
Låt gröten svalna eller blanda i 1-2 dl kallt vatten så att gröten blir 37 grader.
Häl ner över jästen och rör ut jästen i gröten.
Fyll på med vetegroddar, olja, grahamsmjöl, pumpakärnor och dinkelmjöl.
Arbeta in mjölet i degen tills degen blir smidig och inte längre kladdar (tills den släpper bunkens kanter).
Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 225 grader.
Ha upp degen på mjölat underlag och knåda lite till.
Dela degen på mitten och dela sedan respektive halva i åtta bitar.
Rulla små bullar av bitarna och lägg sedan upp alla sexton bitarna på en plåt och låt jäsa övertäckta ytterligare 30 minuter. Det gör ingenting att bullarna jäser ihop. Det ger bara en snygg fyrkantig form på bröden när de är klara.
Pensla bullarna med lite kallt vatten och strö över lite solrosfrön och dinkelflingor.
Sätt in bullarna mitt i ugnen ca.15 minuter eller tills de har fått en fin gyllene färg.



Paella

Gårdagens middag räckte även till ikväll. Det var Paella som av mig fick betyget 3 och av M en 4:a.



3 st

röda tomater
3 st

spansk pepparfrukt, grön
1 st

citron(er)
1 st

gul lök(ar)
3 klyfta(or)

vitlök(ar)
300 g

kycklingfilé(er)
250 g

räkor, skalade
200 g

ris, gärna rundkornigt


olivolja
0,5 l

hönsbuljong
0,5 paket

saffran
1 dl

vitt vin

1. Borsta och koka musslorna separat i saltat vatten under lock. De är färdigkokta när skalen öppnar sig och se till att slänga de slutna musslorna. Sila av och spara buljongen.
2. Hacka och fräs varsamt lök, vitlök, och spansk peppar i en paellapanna, stekpanna eller wok. Det ska inte ta färg. Låt kycklingen fräsa med mot slutet. Lägg i tomaterna efter ungefär halva tillagningstiden. Tillsätt vin och låt det reducera (koka ner) något.
3. Halvera, kärna ur och grilla paprikan på hög värme (ca 250 grader) med skalet uppåt högt i ugnen. Den bör få färg på 10-15 minuter. Gnid in paprikan i olivolja för att få färg på skalet.
4. Blanda i saffran i kyckling- och grönsaks-blandningen, rör om väl. Blanda ner riset, och häll i hönsbuljong och buljongen från musselkoket ( ca 2-3 dl). Mängden musselbuljong ska vara ungefär hälften så stor som hönsbuljongen. Låt småputtra i ca 20 minuter under omrörning.
5. Lägg i räkorna och de gröna ärtorna när det återstår någon minut av koktiden. Smaka av med salt, peppar, citronsaft
6. Dekorera med musslor och grillad paprika. Eller ett lite lyxigare alternativ är att servera paellan med havskräftor.

Jag använde musslor på burk som jag blandade ner samtidigt med räkorna och ärtorna. Dessutom hade jag köpt en färdiggrillad kyckling för att det hela skulle gå lite snabbare.

Välkommen till mitt nya liv!

Jag har på min andra blogg utlovat att det inte ska vara en mammablogg. Nu vet jag inte om det är mina hormoner som spökar eller om det är något annat som har inträffat, men jag är helt plötsligt jättesugen på att skriva om magar, mammakläder, nyttiga och hälsosamma recept, sköna hemmaspabehandlingar och annat. Något som jag i vanliga fall skulle betrakta som blaha, blaha och undra över hur folk orkar hålla på. Vi får väl se hur länge jag orkar hålla på eller om det är en övergående trend.

Välkomna!

RSS 2.0