Kan sitta!

På julafton kunde inte sonen sitta speciellt bra. Fötterna var intressanta och han satt som en liten fällkniv och stog stöd med magen, men på annandagen satt han flera minuter helt utan stöd fast han pillade på tårna!
Mysmannen....

Fina kineskläder hade han på sig också. Han såg nästan ut som en liten 1700-talsprins!

Sover än...

Lilla Liten sover än... Han somnade vid niosnåret igår kväll och sen har han bara gnytt till ett par gånger nu på morgonen. Nu är klockan åtta, så vi får se hur länge till han sover.

Igår var vi och hämtade en gåstol som vi har fått låna. Sonen tyckte att det där var en riktigt rolig pryl. När vi kom hem var han egentligen störthungrig, men när han hamnade i gåstolen glömde han nog bort att han var hungrig för då blev allt toppenbra! Han tar sig inte så mycket framåt ännu, men bakåt kommer han med en väldig fart! Jättesnällt att få låna en sådan. Jag erbjöd mig att betala hyra för den, men hyran var att ägarna slipper förvara den. Ja, ja, något får vi väl hitta på!

Lite bilder!

Här kommer några bilder på knodden!


På promenad med mamma.


"Far jag kan inte få upp min kokosnöt, öhh...colaflaska..


...Jag har försökt på alla sätt och vis.."

Badrummet är en bra plats!

I alla fall om man heter Lilla Liten. De sista dagarna har han inte sovit så bra på nätterna och han har varit ovanligt pipig och mammig på dagarna. Igår var jag helt slut och somnade på soffan med L lutad mot knäna också sovandes. Anledningen har nog varit att han är lite snorig och på nätterna även ganska tät i näsan. Den där gummitutan man suger ur näsan med brukar inte vara så populär, men han inser väl att det blir skönare i näsan så nu liggar han helt still när man suger. En plats som däremot har varit väldigt rolig är badrummet. Men jag antar att det finns mycket att titta på där inne och fina lampor i taket som lyser, men man kan ju inte spendera hela dagarna på badrummet!
Inatt har det dock varit mycket bättre och under dagen idag också, men nu funderar jag på att väcka honom. Han åt halv 8 imorse och sedan somnade han vid 12, lagom när vi hade kommit hem från stan och jag tänkte att han skulle äta. Nu är klockan snart 2, men han vaknar väl när han är hungrig också.

Det lukar skunk...

Jag har gett mig attan på att inte köpa en enda färdig burkmatsburk till sonen. Man kan minsann laga allt själv! Får se hur länge jag orkar vara så präktig. Undantag är så klart om man åker bort och det kniper med mat eller att man har glömt maten hemma eller liknande. Hittills har jag i alla fall hållt mitt "löfte".
Idag har jag kokat kalops. Det smakade toppen - innan jag mixade det. Undrar vad som hände när jag mixade ihop allt. Jag menar, det är ju fortfarande samma ingredienser! Litet potatis i så blev det bra igen, men det luktar onekligen skunk här inne. Hoppas bara att Lilla Liten uppskattar det nu när det finns nio portioner kalops tillagade....
Annars tycker jag att det är rätt svårt det här med barnmat. Allt tenderar att smaka lika eftersom allt innehåller potatis, morot och palsternacka. Nåja, inte allt, men väldigt mycket. Eller brocolli och ärtor. Kom på att jag kanske borde ha kokat lite brocolli eller ärtor till kalopsen, men det får bli en annan dag.

Mormorträning

Han är rolig vår lille son. Eller det beror på hur man ser det...
I lördags var M och Lilla Liten hem till farmor och farfar och hälsade på. Det gick hur bra som helst och L'et skrattade och hade så kul med farföräldrarna. Toppen tänkte vi, då kunde ju de vara barnvakt på söndagen när vi skulle åka och kolla på en sommarstuga. Så de kom hem till oss och vi for iväg. Vi hörde inget från dem under tiden vi var borta, så vi slog en signal när vi var på väg hem. Lilla Liten hade knappt inte ätit en droppe mat under tiden vi hade varit borta. Han bara skrek när han fick flaskan. Så väl hemma igen gav pappan sonen mat och han åt upp allt. Då hade han alltså inte ätit på nio timmar. Okej när det är natt, men det här var ju på dagen. Tanken var att vi skulle åka till Stockholm den här helgen, M och jag och sonen skulle bo hos mormor och plastmorfar från fredag till söndag, men eftersom han inte är helnöjd när han inte är med mamma och pappa så kändes det som att lördag till söndag fick räcka. Eller kanske till och med bara lördagen. Men först skulle vi ha mormorträning i måndags så vi visste hur vi skulle göra. Det gick ganska bra så vi bestämde lördag till söndag. Sen hade mormorträning i tisdags igen och så ska vi ha mer mormorträning idag.

Idag var vi hem till grannen på mammafika. Naturligtvis hade jag glömt L'ets mat hemma i kylen så det var bara att snabbspringa hem och hämta. Tur att det är nära... Under tiden tog O hand m sonen. Jag och O har faktiskt precis samma frisyr och hårfärg så jag tänkte att det borde gå bra, men inte... Hna bara skrek. Sedan kom mammen i huset hem och tog L ett par minuter, med resultat att han blev tokledsen igen. Det är svårt med andra än mamma och pappa...

Han bits ännu mer!

Knodden har nu fått sin andra tand! Nu får han inte få fler tänder på ett tag! Jag hinner inte med annars.

Han bits!

KNODDEN HAR FÅTT EN TAND!!!

Inte undra på att han har ätit dåligt i två dagar. Det är lilla tanden nere till höger som har kommit fram.

Återigen en jämförelse med mamman; jag fick min första tand när jag var 8½, nästan 9 månader... Liten är nu 5 månader och 4 dagar.

Ny bakgrund

Jag var tvungen att ändra bakgrunden på den här bloggen också. När jag växlade mellan bloggarna associerade jag bara till... bajs... när jag såg den gamla bakgrunden. Nu känns det bättre.

Idag ska vi på jukklappsspaning jag och Lilla Liten. Jag har sett ut en del saker han kan önska sig, men jag vill kolla så de inte är tillverkade på något konstigt ställe och eventuellt innehåller en massa kemikalier. Sen ska vi hämta ut en massa kort till julkorten jag håller på att tillverka. Närmare 40 stycken... Jag vet vad jag har att göra....

Tänk om man visste...

Tänk om man från början visste hur mysigt det är att ha en liten bebis. Då skulle man ju ha skaffat sig en för länge sedan!

Trassel här med.

Nu fungerar i alla fall den vanliga bloggen som den ska igen, men här verkar det vara lite sämre. Den är i alla fall uppdaterad, men det kanske är med den här som med den förra, att det krävs ytterligare ett inlägg för att  det ska fungera igen? Knasigt...

Nya tröjor till knodden

Nu är det äntligen gjort! Trycken på L'ets bodysar är äntligen klara. Partymyran är rosa i originalet, men jag tyckte att den gjorde sig bättre i mörkbrunt.


Fotosession

Förra veckan riggade jag upp en liten fotostudio i vardagsrumet och fotade knodden till julkort, bland annat. Både med och utan kläder. Jag var rätt att han inte riktigt skulle uppskatta mammans upptåg, men han verkade tycka att det var riktigt roligt. Kolla vad jag kan!

Här är en liten myra som har invigt den otroligt vackra hoppgungan! Vacker eller inte, men den verkar i alla fall vara väldigt rolig och L'et tycker det är extra kul när man håller honom i benen och gungar honom fram och tillbaka och svischar med munnen och slutligen håller fast honom och ger honom en puss för att sedan gunga iväg honom igen.Grabben växer!

Ja visst gör han det. Förra vecka var vi på ett föräldragruppsmöte om att förebygga sjukdomar och olycksfall uppe i Mockfjärd. Ett möte som var mycket bättre än det första mötet vi var på då det inte verkade riktigt som om sköterskorna visste vad de skulle prata om. Nu hade det ett konkret ämne att hålla sig till och det blev mycket bättre. Hur som helst så passade jag på att väga och mäta vår lilla myra. 67cm lång och 8,2kg tung. Nu är han 5 månader, men är lite stor som när jag var runt 10½ månad... Man ska ju inte jämföra barn, men jag kan inte låta bli eftersom jag tycker att det är ganska roligt.

Appropå sjukdomar och olycksfall så slet lilla liten tydligen ur ett av mina örhängen igår. De sitter ganska löst eftersom pluttarna bakom öronen är ganska dåliga. Nu ligger örhänget någonstans på golvet och jag kan inte hitta det. Mardrömmen är att det på något underligt vis ska hamna i hans babygym eller i babysittern eller i sängen och att han ska få det i sig. Jag måste leta vidare!

RSS 2.0