Födelsedag

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag, för det är Lilla Litens dag,
Hurra, hurra, hurra!!!

Idag har jag varit hos faster dagmamman hela dagen och busat och lekt. Sen hämtade pappa mig lite tidigare än vanligt för vi skulle hem och fira födelsedag! Mamma hade gjort mer pajtårta hallon också.
Fast väl hemma och när fikat serverades tyckte jag inte riktigt att jag hade tid med pajtårta eller kex. Jag ville hellre springa runt och leka!

Många fina saker har jag fått idag. Nästan en helt ny garderob har jag fått! Ett flygplan, tre saabar och tre volvon (hur säger man volvo i plural), en skottkärra som jag genast lastade en massa gräs i, en rutchkana som jag flitigt använde, pengar, några böcker och blommor. Morfar skickade ne blombukett med en liten nalle. Nallen fick följa med mig och hunden och krypa ner i sängen. Det är ganska få förunnat att få följa med oss ner i sängen, men nallen verkade mjuk och snäll och så var den ju från morfar!


En av de små bilarna.


Jag älskar att åka rutchkana!!! Det var kusin D som hjälpte mig att montera ihop både den och skottkärran. Tur att han var här och hjälpte mig för ingen annan verkade riktigt ha tid.

Nu är jag en stor kille!


Pajtårta hallon!

Imorgon fyller jag två år! Och jag har beställt pajtårta hallon av mamma.
Jag har redan fått lite presenter. Bland annat kläder, bollar till ett billhav, en polisbil, ett städset (jag älskar att damma!) och en diskmaskin. Diskmaskinen är lite läskig tycker jag. Den låter så mycket, men den blir nog rolig om någon vecka eller så.

Vet ni att bebisens koja är i mammas mage?!?! Det är därför den finns men inte syns. Jag syns ju inte heller när jag kryper in i mina kojor.

Sen har jag lärt mig att man inte får vara på gatan själv.
-Mim gå gatan, nej. Gå gatan mamma å pappa.

Sen har jag koll på när sopbilen kommer också.
- Tisda, sen komme torsda, sen komme feda, DÅ komme sopbummen!
Fast ibland glömmer jag bort att ta med torsdagen. Om man hoppar över den så är det ju färre dagar kvar tills sopbilen faktiskt kommer. Det tänkte ni inte på va?

Glass och kläder

Igår var jag och mamma till Kupolen för att handla lite saker. Vi skulle ha ett lås, byxor till mig och en spegel att sätta i bilen- Sen undrade jag om vi skulle köpa blommor. Mamma sa att det skulle vi inte, men undrade om jag ville köpa blommor. Det ville jag! Mamma ville att vi skulle köpa glass också.

Mamma hittade varken lås till sig eller byxor till mig, men jag gillade att vara inne i klädaffären. Jag plockade ner lite kläder som jag tyckte var snygga och sen hängde jag tillbaka dem igen. Tro inte att jag river ner kläder och har mig! Jag är en ganska ordentlig kille!
Sen åkte vi rulltrappa (det var lite läskigt) och vi köpte glass. Melonglass. Det var ganska gott, men jättekallt! Mamma fick äta upp det mesta. Efter glassen gick vi och köpte blommor. Gula blommor som lyser som solen sa mamma. De var fina!

Efter det åkte vi till familjen Ts nya hus och inspekterade. Jag blev genast kompis med tvättmaskinen och sen fick jag bulle och saft. Jag brukar inte gilla saft, men den här var smaskens och jag ville ha mer. Dit åker jag gärna och fikar igen!

Hej du!

Ville mest bara titta in och säga hej!
Idag har jag varit hos Mummu hela långa dagen. Vi har haft jättemysigt!

Sen börjar jag nog förstå att det är något i mammas mage. "Bösten" som råkar vara brösten egenligen är även en bebis. Men de är ju på ungefär samma ställe, så det är lite komplicerat att förstå vad mamma menar när hon säger att det är en bebis i magen. Helkonstigt. A har fått en lillebror och mamma försöker föklara att det är en sån liten bebis i magen. A's lillebror ser ut som en docka och jag är rädd för dockor. Mamma kan väl inte ha en docka i magen i alla fall?!?!

Som sagt;

Lilla Liten börjar bli stor...
Liten blir stor

Igår var jag hemma och myste med mamma hela dagen. Annars brukar jag vara hemma och mysa med pappa på fredagar, men mamma var ledig och pappa och farfar rev lite på vår sommarstuga och åkte och hämtade (köpte) en ny spis till oss i Transtrand. Jättefin spis tyckte jag!

I alla fall så cyklade vi först iväg med J&T och hälsade på Mamma Mu! Det stod jättemånga Mamma Mu i en stor hage i grannbyn. Det var spännande, men kallt. Vi cyklade hemåt istället och hälsade på C&V. Våldgästade... Jag tror att V gillade vårt sällskap. Jag och T gillade hans i alla fall. En jättefin liten gräsklippare hade han också och jag ville gärna ta hem "klippen" till mig, men jag fick inte.

Sen köpte vi blommor (skittråkigt rent ut sagt!) och så planterade vi en massa sommarblommor. Plantera var däremot jättekul! Jag fortsatte att plantera när mamma var klar.

Idag har jag varit hos mummu och T ett par timmar och som vanligt när jag är där och hos farmor vill jag inte riktigt åka hem...

Hittar på saker.

Igår kväll var jag och mamma på en liten promenad. Då fick vi syn på A och hans pappa. De var ute och cyklade med cykelkärra, men kedjan på cykeln hade hoppat av. A's pappa fick inte loss kejdan, den satt som berg och sten! Jag sa åt honom att skaffa ett batteri "nytt battitti". Var inte det en toppenidé av mig?

Idag berättade jag för mamma att
-Hästen långt botta.
-Är hästen långt borta? undrade mamma
-Aa, åka planet
-Åker hästen flygplan???
-Aa
-Jaha... Vart ska hästen flyga då någonstans?
-Till Kina!

På fredag ska vi titta på riktiga Mamma Mu här i byn!

Nå-nisse!

Jag är allt en liten "Nå-nisse!" Bus-Nisse alltså.
Igår råkade jag stå i andra tankar på badrummet och råkade skölja pappas mobil lite under kranen... Pappa blev inte så glad, men mamma fnissade mest.

Annars är jag rätt snäll. Fast jag har kommit på en spännande grej. Om man tar sats och springer iväg ut på gatan så hinner inte mamma och pappa med. Jag är snabbare!!! Haha! De blir alltid lika arga, men det är så himla roligt att se när se släpper allt de har i händerna och bara springer efter mig. Jag älskar det!

Annars har jag lärt mig alla siffror mellan 1 och 10. Nummer 4 är fortfarande lite svår, men oftast prickar jag rätt. Plus och minus vet jag hur de ser ut också. Fast det är för att pappa ritade två åskmoln och förklarade varför det blir en blixt som smäller. Mammas bokstäver på registreringsskylten kan jag också. Jag gillar att lära mig nya saker, men att äta själv med sked eller gaffel är jag fortfarande måttligt intresserad av. Jag ser helst att någon annan petar i mig maten så kan jag rita under tiden. Jag ritar gärna ettor, nior, bilar, bussar, skorstenar, hus, moln med plus och minus, katter, hundar och familjemedlemmar. Mamma till exempel har ju en bebis i magen. Nu vet jag nästan vad en bebis är. Jag träffade en här om dagen. Det var lite spännande. Det spelar ingen roll om det är en bror eller syster. De är mumma båda två. Alltså de är goda att pussa på...

På fredag ska jag och mamma vara hemma och mysa! Fast vi kommer nog mest att cykla. Mamma säger att det gör ont i ryggen när hon går. Det gör ingenting. Jag cyklar helst!

Hejdå!

RSS 2.0