Påskgubbe

Idag har jag varit påskgubbe. Det var inte riktigt planerat, det bara blev så. Hos faster fick jag lite fräknar på kinderna och J råkade pussa på mig med läppstift så jag blev alldeles röd om munnen jag med. Hos grannarna fick jag en påskslant! Den ska jag nog spara och göra något bra med!

Bjuder som omväxling på en liten bild på mig så ni ser hur stor jag blivit. Ändå är den här bilden kanske en månad gammal.


Mjau!

Idag har jag hälsat på ett par katter. En av dem var svart, men jag sa "den ä blå". Mamma sa att katten var svart, men jag tyckte minsann att den var blå! Mamma är knasig ibland. T hjälpte mig att klä på mig sen när jag skulle hem. Hon är snäll T! Jag bjöd henne på mina äppelbitar som jag fått också.

Nu är farmor och farfar här och snart ska jag träffa mummu, T, kanske Mimmi, mu-mummu och pu-puppu. Mu-mummu har bakat bullar som hon har lovat att jag ska få smaka! Bullar är Mumma!

Hej å!

Lite försiktig

Igår var jag med min kusin till Charlies lekland. Det var så där kul... Det var lite småkul innan jag upptäckte att det var andra barn där. Då ville jag mest hem igen. J frågade om jag ville hem. "Ja!" sa jag och sprang till dörren innan jag hade tagit på mig några kläder.

På eftermiddagen var jag och tittade på innebandy. Det verkar kul. Jag ska nog spela innebandy precis som kusin D när jag blir stor! Fast det verkar lite farligt också så vi får se.

Nyklippt!

Jag är äntligen nyklippt! Det är ganska skönt att vara av med en massa lurv. Dessutom säger alla att jag plötsligt ser så stor ut. Jag är ju stor!

Jag har börjat säga "den ä blå"! till alla möjliga färger, men det är mest för att jag inte kan säga vit eller svart. Svart blir black så jag och mamma kör på lite svengelska här!

För drygt en vecka sedan träffade jag några kineser. De var lite läskiga. De såg annorlunda ut och pratade inte så jag förstod. Mamma säger att kineser och japaner är roliga för att de fnissar så mycket. Jag vet inte...

Idag ska jag till Cahrlies lekand med Kusin J och hennes A.

Mummu!!!

Igår var min mormor här och åt mat. T-t, mu-mummu och pu-puppu var också här (alltså plastmorfar, stormormor och stormorfar). Jag blir helt vild när jag ser mormor och vet nästan inte vart jag ska ta vägen. Min gammelmorbror har en liten mops och mopsar kan få mopsryck - de snurrar runt och är liksom gladvilda. Mamma säger att jag får mopsryck när jag träffar mormor...

Jag är tillbaka!

Oj vad jag har vuxit sedan sist! Pratar gör jag också en hel del.
I december var jag och hälsade på morfar och fick klappa hans katt. Nästan ingen får klappa katten, men jag fick. Han brukar bitas då, men han märkte nog att jag är en snäll liten kille. Det var jag, mamma och pappa som flög ner och hälsade på morfar under luciahelgen.

Sen blev det jul och jag fick en massa spännande paket. Bland det roligase jag fick var en flugsmälla... Den älskar jag att gå runt och damma med!

Jag har även hunnit börja hos dagmamma. Faster ("Ninna") är dagmamma och min älskade kusin "Ninni" är hemma ibland. Hon brukar busa med mig och det är jättekul. Vi tänder och släcker lampor och då kittlar hon mig. Jag dör av skratt! Hon har en pojkvän som heter "Ea".
Det är jag och tre tjejer som är hos faster. Bäst av dem tre är nog A som jag i alla fall pratar mest om här hemma. Hon har nyss börjat.

Nu har jag börjat komma med egna kommentarer och reflaktioner.
Här om dagen hittade vi en spindel på golvet mamma och jag. På kvällen berättade mamma för pappa att vi hade hittat en spindel. Då sa jag helt appråpå "Mamma damma den." Ja, men det gjorde hon ju för hon plockade upp den med disktrasan och mamma har en disktrasa när hon dammar.

Sen ÄLSKAR jag Mamma Mu & Kråkan! Idag (nyss) när vi tittade på film sa jag till mamma "Mamma mu ä ko."
Mamma har lovat att uppdatera här lite oftare och även lägga upp lite bilder så ni får se hur stor jag har blivit!

Annars gillar jag att räkna saker, och titta på bokstäver. Jag kan bokstavera L O K A på en Lokaflaska. "lall, å, k, a". Jag lovar att det inte är min mamma som vill att jag ska kunna något. Jag pekar och vill veta, så mamma talar om... Kanske inget intresse som håller i sig....

Hej å!

RSS 2.0