Födelsedag!

Hejsan!

L'et här. Nu tycker jag att det är på tiden att jag tar över den här bloggen. Jag är faktiskt ingen liten kille längre. Idag fyllde jag 1 år och jag kan en massa saker! Blogga är en av sakerna.

Det har varit jättemånga som hälsade på här idag och jag har bara fått kalasfina grejer!

En polisbil, en Ferarri, en fyrhjuling, en stor flakbil, ett par andra bilar, en hund, ett par spännande skor, snygga kläder, böcker och pussel och pengar och säkert något ner som jag har glömt. Det låter rätt lyxig va? Tänk så många brumm brumm jag äger nu!


Jag skrev nyss ett mail till min pappa (jag vet inte vart han är, men han är inte här i alla fall, mamma säger att han är i Kina men vad är det? jag kan vara i badet eller i sängen eller i bilen, men i Kina?) Hur som helst så vill jag att han tar och dyker upp nu så vi kan meka med alla mina nya bilar i garaget. Det är så spännande att snurra på hjulen. Så jag undrade om vi inte kan skruva loss dem och se hur det ser ut innanför. Jag ska krama och mysa jättemycket med min pappa när han kommer hem!  

Jo, det hände en sak här i morse också. Jag råkade kräkas lite. Det kändes lite spännande att stoppa fingrarna i halsen. Mamma och morfar sa att jag inte fick, men vet ni? Munnen är som ett jättestort hål! Fingrarna kan ju försvinna hur långt in som helst. Jag ville ju bara känna efter om det fanns en botten på hålet, men jag råkade kräkas istället. Nu förstår jag varför de sa åt mig att låta bli. Jag har inte gjort om det, men jag kan inte lova att det inte händer igen...
 
Här kommer några bilder.


Dags för frukost med mamma och morfar.


Det är kul att fylla år.


Jättekul faktiskt!


Ferarris och annat i all ära, men dagens bästa var nog ändå polisbilen. Eftersom den är helt ny är den inte stripad än. Jag har lämnat in bilen så jag hoppas det är klart till imorgon.


Två av mina bästa vänner här hemma. De är så himla mysiga att mysa med. Stampe till vänster och Britt till höger. Vovven Adam som nog är allra bäst ville inte vara med på bild. Han tycker inte att han gör sig på bild - nosen ser knepig ut tycker han. Hm, han som är så söt tycker jag. Jag ska nog få med honom på bild ska ni se!


Här är dagens coolaste pryl. Jag fick en Ferarri av morfar och hans fru...

God natt!

  /L


Snart 1 år

Snart 1 år har gått sedan den lille mannen i huset gjorde entré. Mycket har hänt på ett år och nu är han ingen liten bebis längre. Han går gärna runt huset (om han håller mig i en hand) och spanar efter bilar (brrrrummm) eller katter (aaaaaaa). Här om dagen kom han i extas när han fick träffa en schäfer på avstånd. Benen gck upp och ner och han "Hm! Hm!"-ade tillbaks när vovven skällde. Idag kom han på hur en häst låter också, men det lät ganska kul. Ungefär som han tar i jättemycket för att det trycker på. Kanske för att jag låter så när jag härmar hästen...?

Den här veckan och nästa vecka är pappan borta. Han är i Kina igen och jag och Lilla Liten pratar om pappan nästan hela tiden. Jag talar om för honom att "ja, så här brukar ju du och pappa göra" och "den här har pappa skruvat dit" och likanande. För att inte tala om att det är pappas bil vi oftast tittar på. Pappa har en fin bil tycker Liten.

Problemet att vara ensam med en liten knodd i två veckor under sommaren (och när det är snö på vintern) är att gräset måste klippas, blommorna måste vattnas (fast det brukar vi göra tillsammans), allt annat måste också rulla på som vanligt. Som tur är finns farmor och farfar och mormor och plastmorfar inom behörigt avstånd så knodden har och kommer att vara utlånad så gräsklippning (t.ex.) blir utfört. Det är i sådana här lägen man verkligen imponeras av dem som ständigt är emsamstående med små knoddar i ett hus. Det kanske inte är så vanligt förekommande, men de finns de med.

Det är JAG som bestämmer!

Det verkar inte bättre än att den lilla myran har kommit in i en av alla trotsåldrar som skall passeras. Varför ligga still på skötbordet när man kan ställa sig på alla fyra? Eller i alla fall hålla i tårna så mamma och pappa inte får på byxorna igen. Sen behöver man ju inte äta bara för att det är matdags. Idag ville L verkligen inte ha lunch, matvrak som han annars är. Jag tänker inte krusa för den lille mannen. Vill han inte ha mat, är det så. Han äter när han är hungrig - antar jag. Den här perioden har jag väntat på ett par månader och nu börjar den komma, men det är faktiskt inte så allvarligt som det låter. Allt som oftast äter han speceillt om han får en egen sked som han kan mata mig med, men ibland duger inte det heller. Fast idag var han nog mest trött. Nu har han sovit i snart två timmar, så han vill säkert ha mat när han vaknar skulle jag tro...

Trevligt besök!

Åh, så många trevliga besök vi har haft om som vi själva varit iväg på den sista tiden. För några veckor sedan var Lilla Litens plasttremänning från Piteå här och hälsade på, vi har hälsat på en liten 2,5 månaders bebis och idag var Litens namne från Sundsvall här och hälsade på. Vår myra var som vanligt lite mammig, men jag tror att han var mest trött.

Veteranentusiast

Det är Lilla Liten det.
Igår var vi och tittade på moster som skulle på bal. Knodden struntade blankt i alla vovvar och andra intressanta saker. Det var bara de gamla amerikanarna som gällde. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrum, brrrrrrrrrrrrrrrrrrum......

Mitt på dagen igår var vi på promenad här i byn och varenda bil, gräsklippare och traktor brummade han åt. Blivande fordonstekniker kanske?

Inte rädd länge.

Sonens pottskräck har släppt. Tack och lov,  jag var lite nervös att det skulle hålla i sig för evigt. Men tack vare en liten röd Bobby Car (sparkbil) hemma hos farmor och farfar som farfar noga har demonstrerat så har även pottskräcken släppt. Han sitter ju lite högt upp på båda två och väl uppe på pottan säger han Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr för så låter ju den lilla röda bilen.

Idag tänkte jag att han kunde få sitta på pottan när jag tagit av blöjan, men vi hann inte så långt. Han kissade på skötbordet istället och skrattade gott. Rackarunge där!

Hm hm!

- Vad säger bilen?
- Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
- Vad säger vovven?
- Hm hm!
- Vad säger kossan då?
- Hmmm.
- Kan du säga lampa?
- La mpa.
-Kan pottan låta?
- Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
- Vagnen då?
- Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

RSS 2.0