Viktproblem.

Välkommen till Bregottfabriken!

M och jag tyckte att L var världens snällaste bebis, men just nu är han snällare än någonsin.
Vi tyckte från början att han var en väldigt snäll bebis som bara gnällde när han verkade ha ont i magen eller var hungrig eller trött. Annars var han mest vaken och nöjd eller sov. Efter besök på BVC i måndags visade det sig att han hade gått ner i vikt och vi fick order om att mata honom oftare och sedan komma tillbaka igår igen. Jag matade på som aldrig förr och tänkte att han i alla fall borde stanna i vikt och inte gå ner mer. Kollen på BVC igår var inte munter. L hade gått ner några tiotal gram till... Det var bara att köpa bröstmjölksersättning på Konsum och åka hem och först amma och sedan fylla på mer ersättning. Så skulle vi hålla på var tredje timme tills idag när vi fick komma tillbaka till BVC igen. Besöket idag var dock muntrare. På ett dygn hade han ökat 100g! Det är rätt mycket för en liten knodd på drygt 3300g (nu drygt 3400g). Så nu fortsätter vi så här L och jag. M tycker att det är rätt trevligt att kunna mata L han med och få känna sig lite delaktig.

Hur som helst så har vi fått en "ny" bebis. Nu är han jättenöjd hela tiden och ligger mest och viftar med armar och ben och tittar ut i luften och säger just inte så mycket och när han sover sover han väldigt gott. Men som sagt; vi får väl se hur länge det varar...

Själv väger jag nu 1kg mer än vid inskrivningen på MVC i november.


Prövar mina egna vingar.

Här om dagen prövade jag mina egna vingar. Jag var ensam och handlade. Det kändes jättekonstigt. Ingen Lilla Liten som sprattlade i magen och ingen liten L som var nära mig, men jag kände att det var nyttigt. Idag tror jag att jag ska åka hem till min mamma och plocka av de sista fäderblommorna och göra lite flädersaft. Det är så himla gott att antingen dricka saften koncentrerad sptestad med lite sprit eller att späda ut saften med mineralvatten och stoppa i ett par frysta jordgubbar som en alkoholfri sommardrink.

Bjuder här på ett par bilder på Lilla Liten som blev en Liten L.


Jag och Lilla L på förlossningen. L är här 2,5 timme gammal.


L i min famn på BB. Här är han 2 dagar gammal.


L är nybadad och 9 dagar gammal.


Så här trött blir man när man har badat och bäst sover man hos pappa.


Vår lille hiphopare sover gott i sommarvärmen. Här är han 12 dagar gammal.


Jeansen passar!

Tio dagar efter förlossningen passar mina jeans igen!
Lite trånga i midjan är de, men de går att knäppa utan att de känns allt för obekväma. Min vita favoritsommarkjol passar också liksom min korta jeanskjol. Gud så skönt att garderoben helt plötsligt har växt lite igen! Det som inte passar ännu är vissa överdelar eftersom brösten inte längre ryms i diverse kortärmade skjortor och linnen, men det gör inget. Jag använder gärna mina mammatröjor lite till eftersom många av dem är väldigt sköna. Det är byxorna också, men det är skönt att kunna dra på sig ett par jeans eller en kjol så här på sommaren.

Försenad 9 timmar och 4 minuter!

Vi har fått en liten son! Lilla Liten blev en Lilla L!


Förlossningen gick fantastiskt fort och bra. Jag vaknade av en värk i söndags morse kl.3.20. Kvart över 7 blev vi inskrivna på förlossningen och då var jag redan helt öppen... M fick inte själv parkera om bilen (eftersom allt gick så snabbt) utan det gjorde en undersköterska och 9.04 tittade lilla L ut. 50cm lång och 3600g tung. Mycket och mörkt hår och så blå ögon så klart. Superhäftigt och långt ifrån så hemskt som jag trodde att det skulle vara. Barnmorskan undrade om jag ville hjälpa till att förlösa barnet, men jag tackade nej och frågade M om han ville. Han var inte heller så sugen, men det var coolt att bli tillfrågad.


Nu är vi äntligen hemma, vi kom hem igår, och första dygnet hemma har i alla fall gått väldigt bra. Att vara på BB var ingen riktig hit. Mycket folk oc hen fantastiskt obekväm säng. För att inte tala om kuddarna... Eller maten. Jag som avskyr korv har nu fått korv serverat två gånger. Ena gången hoppade jag över korven och åt av det andra och andra gången åt jag senap med korv i stället för tvärt om.

Nu har jag bara lite ont i baken, men det går väl över vilken vecka som helst...


RSS 2.0