Sen var det det här med frissyrer...

Morsan kan ju aldrig låta bli mitt hår!


Bakåtslick med tofs. Okej, jag poserar väl för mammas skull då...


Framkammat på sidan också. Mamma får jag gå nu???


Det här är ju lite coolt i alla fall.


Liksom det här. Upplyftande!


Fast har man en dålig hårdag kan man alltid använda basker!

Lite fler bilder!

Här kommer lite fler bilder från helgen.


Morgonmys i köket.


Min nya solhatt. Om brättet är nere ser det ut som en trädgårdshatt. Perfekt när man hjälper pappa att kratta! Om man viker upp brättet på sidorna så förvandlas den till en cowboyhatt!

Lite Skånebilder.

Här kommer lite bilder från Skåne. Dels från morfar och dels från gammelmorbror "onklel T".


Först måste man testa solglasögonen innan resan så att man vet att de fyller sin funktion.


Nyvaken i pyjamas hos morfar.


Full fart framåt!


Plastkusinerna har ett gäng leksaker hemma hos morfar och den här spaden smakade smaskens!


På lördagen åkte vi till Hesingborg och här är havet bakom Liten.


Han upptäckte även marken för första gången och plockade en maskros som han dissikerade.

"Titta!"

"Titta!" är det stående uttrycket. Man ska titta på allt. Speciellt på hålet i vardagsrumstaket.

Nu har lilla liten kommit in i en period då allt händer. Jag varken har tid eller vill sätta av tid för att sitta framför datorn mer än "nödvändigt", men nu sover han så jag passar på. När L var ganska precis nio månader kom han på att man kan krypa. Ett par dagar senare kom han på att man kan resa sig upp själv. Nu kan han stå på helt egna ben utan att man håller i honom en ganska lång stund. Han säger även mamma till mig och pappa till M. Det är ju hur mysigt som helst! Säger man dessutom till honom att hanska leta reda på Britt (en apa vi köpte i London) och krama, pussa, mysa och gosa med henne så gör han det. Han är en riktig liten mystratt den lille mannen.

Förra helgen åkte vi ner till Skåne jag och liten. Först åkte vi tåg från Borlänge till Centralen där vi bytte till flygbuss ut till Bromma. Där fick vi vänta tre timmar innan flyget gick. Under tiden passade vi på att spana in Marcus Fagervall som satt i baren ett par meter bort och drack öl. Sonen fick lite nässpray innan vi klev på planet och så bar det av. Han pep inte en enda gång. Eller jo det gjorde han. När vi var uppe i luften och hade flugit en stund tyckte han det var jättetråkigt att sitta still och protesterade lite. Annars gick det hur bra som helst. Hemvägen likaså. Knodden verkade knappt märka att vi varken lyfte eller landade och det tycker jag är rätt imponerande att han inte tyckte att det var otäckt i öronen. Men nässprayen kanske gjorde sitt till.

Inte rädd längre.

Igår var jag och Liten och hälsade på J&T i grannbyn. T har ju tidigare varit en liten tuff tjej som L har varit rätt rädd för. Utom för ett par månader sedan när han satt och pussade på henne. Igår gick det hur bra som helst att träffa henne. De lekte tillsammans på golvet och L hade lånat en trätax som han smaskade på. Snäll som han är så sträckte han fram taxen till T så hon också fick smaka innan han tog tillbaka den igen.

Titta vad jag kan!

I fredag hände det för första gången! Lilla Liten stod helt själv i säkert 3 sekunder! Jag vet... Det är hur kort tid som helst, men från att inte kunna stå 2 mikrosekunder så är 3 sekunder en halv evighet!
Dessutom tog han ett steg helt själv mellan mig och M i lördags!

Om jag säger "aj, aj!" till honom ser han lite småchockat ledsen ut och så säger han "titta". Ja, man får titta, men inte röra. Undrar hur länge han accepterar det?

Fina kläder.

Jag älskar Labankläderna! Nu har Babyproffsen fått in ett gäng kläder och mina morföräldrar hade varit där och shoppat loss. Jag är lite kluven om jag ska byta dem till en storlek större eller inte... Det konstiga är att L har en röd huvtröja i strl 74-80. Nu fick han en exakt likadan, men det skiljer säkert 4-5cm på ärmarnas längd och på själva tröjlängden. Den kan ju inte krympa så mycket om man tvättar den. Eller? I så fall måste man ju klaga. Han fick även en svart- och vitrandig Labanmössa. Perfekt! Tidigare på dagen hade jag tänkt att vi verkligen skulle behöva åka iväg och köpa en vårmössa. Den stickade är lite för varm när det är 10 grader varmt. Nu slipper vi det bestyret.

Appropå kläder så måsta jag slänga i en maskin med tvätt. Handdukar.

Mättande?

Alltså? Ska inte fulkornsvälling vara mer mättande och göra att barnen sover bättre på nätterna?
Imorse gick vi upp 04.49 för att myran var vaken och det kurrade i hans lilla mage.

Det går framåt!

Nu kommer lilla liten inte bara bakåt eller runt i en båge när han förflyttar sig. Sedan några dagar tillbaka (en vecka närmare bestämt) så tar han sig nu framåt också. Han har en mycket personlig stil. Han har ena benet vikt framför sig, det andra knät eller foten i golvet och så går eller drar han sig fram med armarna samtidigt som han hjälper till med ena benet.


Sen brukar han titta på olika saker, vinka åt dem och säga "titta" "pa´". Det mesta är pa´ utom kaninen Stampe som faktiskt är pe´.


RSS 2.0