Våfflor och tofflor

Idag har Myran lekt med lille H i Borlänge. Egentligen skulle vi ha varit till en av de öppna förskolorna, men på grund av förkylningar så bestämde vi oss för att isolera oss. Vi åkte in till stan till lunch och fick våfflor hos J. Liten smakade också. Både med katrinplommonpuré/grädde och jordgubbssylt/grädde. Det smakade smaskens!

H serverade mig kaffe och mjölk ur hans nya fina gummistövlar och Liten pratade på som bara attan. Så pratsam brukar han inte vara när han inte är hemma, men han hade väl massor att berätta för J&H om vad som hade hänt sedan förra gången han träffade dem.

Sedan tog vi en promenad in till stan. J hittade en jättesnygg duk och en ännu snyggare kanna. Själv höll jag hårt i plånboken. Jag hittar sällan sådant jag verkligen, verkligen vill ha. Jag hade också velat han en sådan där kanna, men vart skulle jag ha den? L somnade när vi gick hemifrån, sov hela vistelsen på stan och hela vägen hem. Jag tror att han sov i nästan tre timmar. Det är rätt ovanligt för att vara honom.

Det blir öppna förskolan en annan dag.

"Litet hus vid...

...skogens slut, liten tomte tittar ut, haren skuttar fram så fort, klappar på dess port..."

Vi gör rörelser både jag och Lilla Liten. Jag gör alla rörelser och han klappar händerna på "klappar på dess port".
Jag är lite imponerad faktiskt!

Mapappappappa

Som jag har sagt tidigare så är ju det mesta Lilla Liten tittar på "pa'". I lördags var vi hos M's föräldrar och fikade och fick sällskap hem med L's kusin. L låg i vagnen och tittade på träden och himlen när han plötsligt vände blicken mot sin far och sa pappapappapappapappapappa. Varken jag eller M hörde var D bredvid gick och pratade om. Nu tittar han på mig och säger mapappapappa. Jaja, i hans värld är vi väl i princip samma person.

Jag tror att vi ska åka till Mockfjärd på babycafé idag - om det stämmer med mat-och-sov-klockan.

Pa!

La', la', la'! Är nu oftast utbytt mot pa', pa', pa'! Men med samma betydelse. Nämnligen lampa. Apan Britt är också pa' liksom pappa. Det mesta är faktiskt pa' som han tittar på, men oftare och oftare kommer det la' och pa' när han tittar på lamporna. Mystratten!

Dagarna ser annars rätt lika ut, fast ändå händer det en helt del. Här om dagen var vi till J&T på föräldrafika. Gash! Vilken god Mariannegrädde J hade gjort! Jag kom genast att tänka på en drink - eller rättade sagt att det skulle vara gott att ha Mariannegrädden på en kaffedrink. Liten tyckte fortfarande att andra barn var lite läskiga, men han satt i alla fall nöjd på golvet en bit bort från mig och undersökte en kakelugn. Han blev heller inte ledsen bara för att andra små bebisar kom i närheten, så han kanske har blivit härdad?

Igår hade jag tänkt att vi skulle vi och bada direkt på morgonen. Runt 8 var tanken att vi skulle röra på oss. Men eftersom simhallen öppnar 06.30 och äventyrsbadet kl. 10 tänkte jag att det var bäst att ringa och höra efter så att barnbassängen öppnade samma tid som övriga simhallen. Jo det gjorde den, men mellan klockan 8 och 14 är bassängen bokad varje dag för simundervisning. Det är inte alltid det är barn där då eftersom de lika gärna kan hålla till i stora simbassängen, men man vet ju aldrig. Dumt att chansa alltså. Ganska exakt klockan 14 klev vi ner till barnbassängen bara för att upptäcka att det var uppbokat för babysim. Jag påtalade att personal i receptionen sagt att det INTE skulle vara uppbokat. Då kom den ena tjejen där ine på att det nog var hon som hade pratat med mig på morgonen.
- Ja, men du undrade ju när man kunde komma och bada under veckorna.
- Det är fredag idag och det är under veckan, svarade jag. Det är ju inte helg.
Då sa hon att vi hade missförstått varandra, men det var nog bara en dålig ursäkt. Vi testade äventyrsbadet istället, men sist vi var där tyckte L att det var för mycket ljud från alla forsar och annat där inne. Den här gången gick det bra och det var ju skönt eftersom vi inte kom in i den andra bassängen. Sonen blev helt galen när han upptäckte att han kunde stoppa in fingret i ett litet hål där det kom ut vatten. Det sprutade åt alla håll när han hade fingret där och han blev så där exalterad som bara han kan bli. Nu ska vi skärpa oss och bada lite oftare!

Finns det något mysigare...

...än att sitta bredvid sonen på golvet, krama om honom och lukta och pussa honom i den lilla mjuka nacken?
Eller att hålla i en liten naken bebis och lukta och pussa honom i det mjuka halsvecket och smeka den lilla mjuka knubbrynkiga ryggen?


Jag skulle vilja spara L vid varje ålder på burk och ta fram honom lite då och då från olika åldrar och bara krama och pussa på honom.


En social kille

Igår var jag och L först ute på promenad med J&T. Moddigt och eländigt, men man får tänka positivt att det är bra motion! Det blev två duschar i går förmiddags... På eftermiddagen åkte vi först upp till Insjön för att lämna en bok till M, köpa papper och kolla på en mobiltelefon. När vi kom hem tog vi en promenad med grannarna C&V och var sedan in till dem och drack kaffe. Sonen sov.

Idag var vi först på promenad, sonen sov medan jag duschade, sedan åkte vi hem till J&T och busade och fikade. Eller rättare sagt så var det T som ville busa med L, men han tycker fortfarande att hon är lite läskig. Det går bra att sitta nästan bredvid henne om mamma är klistrad tätt intill L och T inte tittade på L. Fast det är klart. Hon hade en tröja med 333 på "half devil" och vem skulle inte bli rädd för en sån tuff liten tjej? L hade i och för sig strumpor med dödskallar, men det hjälpte inte.

Sedan for vi raka vägen till litens plast morfarmor. Alltså min styvfars mamma. Där gick det bättre och han klämde i sig en banan och en burk katrinplommonpuré i rask takt. Sen var det godnatt och det var bara att åka hem. Jag trodde att den lille skulle somna i bilen, men han var övertrött och blev så där superledsen som bara Lilla Liten kan bli och inte ens den traditionella sången funkade. Det blev en kort prmenad till när vi kom hem så att han skulle somna.
Visst ja. Han har träffat sina första kineser idag. Tyvärr blev han inte vidare glad att se dem, han var för trött.

Lapa

Nej inte lapa som en katt utan "la´" och pa´" sammansatt. Det är lampa. Det är inte varje gång och definitivt inte på beställning som L säger la´pa´. Han hoppar över m'et.

Han är en rolig liten kille. Ibland blir han så exalterad över saker att han nästan kryper ur skinnet. Tandborstar är en sån sak, paketet med pärlsocker en annan och en "gubben-i-lådan-leksak" hemma hos T. Han spärrar upp ögonen, formar munnen till ett O och får fram ett "hö, hö, hö!" Samtidigt nästan skakar händerna och han drar upp och ner axlarna och far lite fram och tillbaka. Sen ser han lite småchockad ut ungefär som att han själv undrar vad han nyss gjorde.
Mammas lilla Mystratt!

Lampor i diverse affärer är minst lika exalterande!

La! La! La!

Betyder lampa!

Fredagsmys

Idag bara myser vi jag och den lilla myran. M har tänkt att komma hem lite tidigare från jobbet idag så vi tänkte ta en liten fredagspromenad hela familjen i eftermiddag.

Jag tänkte att det nog var ett tag sedan jag bjöd på några bilder på den lille mannen så här kommer några stycken från morgonen.

Dagens outfit är en snygg body från Polarn & Pyret, ett par coola hängseljeans från Name It och så ett par farliga vargenstrumpor från Bamse.


Först var det bad och då får man så här fina små fossingar.


Sen blir man så här snygg och glad efter badet.


Snart står han på alla fyra. Det är bara en liten fot ivägen....


Som sagt; glad blir man av bad!

Trevlig helg!

Sov du lilla videung

Vi har börjat testa att lägga L utan att han först har somnat i famnen hos någon av oss eller till och med somnat ätandes. Vi lägger ner honom i sängen när han fortfarande är vaken, fast väldigt väldigt trött. Där ligger han och myser med sin lilla mjukishund ett par minuter och sen somnar han själv utan minsta lilla pip. Det är skönt och jag hoppas att det kan fortsätta så. Jag inser så klart att det inte kommer att gå alla gånger, men det är ju en start i alla fall. Det är inte så att det har varit jobbigt att lägga honom tidigare, det var bara jag som tyckte att det kanske är dumt att vänja honom vid att alltid somna med oss. Det kanske underlättar när han vaknar på nätterna och kanske kan somna om själv utan att mamma eller pappa måste vara där fär att det ska kännas tryggt. Vi får se om och hur länge det fungerar... M tyckte i alla fall att det var en bra idé och hakade på förslaget. Det är ju ändå alltid han som lägger sonen. Jag lägger mig inte i nattandet så mycket annars, jag tycker att det kan få vara deras stund eftersom M är borta hela dagarna.

Klappa, klappa händerna..

Nu börjar Lilla Liten härma oss på olika vis. Det positiva är att han klappar händerna när vi klappar händerna. Han håller ena handflatan uppvänd och klappar med den andra. Häftigt! Man märker nu också att han vet vad en puss är för något. Lampan, klockan och mobilen ovanför skötbordet vet han vart de är, men mamma och pappa är svårare. Om jag frågar vart pappa är så tittar han på M ibland. Om M frågar vart mamma är tittar han fortfarande oftast på lampan. Om jag däremot sitter och matar honom och han blåvägrar att titta rakt fram hur jag är lockar på honom, men till sist frågar vart mamma är, då tittar han på mig. Så han vet nog allt!
Det mindre positiva fast ändå rätt komiska är att han ibland sitter med en sak (t.ex. tandborsten) i handen på golvet eller i sin matstol och först "doppar" saken nere på golvet snatt bakom sig, sen tar han upp saken, tittar på den och kanske stoppar den i munnen, sen byter han hand, "doppar" saken på golver snett bakom sig åt andra hållet. Det tog ett tag innen jag kom på vad det är han kanske gör. Jag tror att han är miljöskadad av att följa med mig på toa dagarna i ända. Han ser hur jag tar papper på den ena sidan kroppen och sen byter hand och torkar på den andra sidan. Jag tror faktiskt att det är så. Jag kommer inte på något annat...

RSS 2.0