PlanetDad

Jag har hittat världens bästa sida för blivande föräldrar! PlanetDad. Det är förvisso en sida som riktar in sig på blivande fäder, något som verkar vara rätt unikt, men faktum är att jag känner mig mer hemma på den sidan än på alla snuttegulliga forum där bara rosarosande mammor och blivande mammor skriver. Jag tipsade M om PlanetDad också och han verkade tycka att den var bra. Sidan tar inte bara upp hur det är att vänta barn, utan också vad som händer efteråt, saker att tänka på och så vidare.
Det jag gillar extra mycket med sidan just nu är att de skriver om fosterutvecklingen på ett bra sätt. Jag vill ju veta exakt hur stor vår Lilla Liten är och när han/hon öppnar ögonen och börjar kunna höra mammas och pappas röster. Hittills har jag inte hittat det på någon "vanlig" familjesida.
Som sagt; toppen!

Ingen liten knodd längre!

Som tidigare nämnt; Lilla Liten börjar bli stor.

Vecka 27
Din tjej ökar nu mer regelbundet i vikt. Börja fundera på vad ni behöver till er bebis. Det blir tyngre och tyngre för din tjej, och hon kanske inte är lika sugen på shoppingturer framöver. När barnet väl är fött kanske shopping inte är det första ni vill ägna er åt.
Om barnet: Barnet - som hittills blundat - särar på ögonlocken för första gången, och kan uppfatta ljusskiftningar. Studier visar att om man belyser mammans mage så kan barnet röra sig mot eller bort från ljuset. När barnet föds består de första synintrycken av ljus eller mörker. Många leksaker för barn är kontrastrika, mörkt och vitt mot varandra.
Vikten närmar sig ett kilo. Magiskt!
     PlanetDad


Kittelattack!

Igår höll jag på att skrämma livet ur M.
Vi satt i bilen på väg hem från min farbror i Kungsör när jag plösligt tog mig för magen och snabbt utropade "Oj, oj, aj"! M trodde att det var något galet med magen, men så var det inte. Lilla Liten har numera rätt starka ben och ibland träffar den lilla kndden någon nerv i magen som gör att det kittlas en aning. Just igår kändes det som en elektrisk stöt cirka fem centimeter ovanför naveln och det kittlade ordentligt. Så något fel var det verkligen inte. Däremot brukar jag gå och inbilda mig att det är en massa fel, men det tillhör nog naturen att tänka så. Knodden verkar ju trots allt må precis hur bra som helst!

Jag frossar!

Gissa vad?!?! Jag har hittat Dextrosol!
Efter att ha varit och simmat i Borlänge igår svängde jag förbi Statoil i stadsdelen Kvarnsveden. Där hade de Dextrosol och jag tror att det var där jag köpte det sist. Tyvärr fanns bara Naturell, men det fick duga så jag köpte två paket.
Imorse var jag tvungen att stanna på Statoil i Rättvik och köpa mineralvatten (och för att få frisk luft för att inte bli för trött). Gissa vad de hade där? Jo de hade Dextrosol Naturell, Extra, Citron och Exotisk. Så jag köpte två förpackningar med citron. Nu borde jag ju klara mig ett tag eftersom jag inte behöver så många för att bli nöjd. Jag kan tänka att det kanske inte är så bra för Lilla Liten att bli fullproppad med druvsocker heller.

En söt dikt.

image17

Någon kittlas! En alien?

Jag måste säga att jag inte direkt går runt och tänker på att jag är gravid hela tiden. Därför känns det alltid lika överraskande när det plötsligt är något som rör sig inne i magen just när jag sitter i helt andra tankar, på jobbet till exempel. Det tar en mikrosekund eller två innan jag kommer på vem det är. Det är ju vår Lilla Liten som övar simhopp!

Den lilla har kommit på hur man bäst kittlar sin mamma i alla fall. När man sitter ner sjunker revbenen in en bit i magen och de är nog spännande att pilla på eller så är det så att Liten tycker att de är i vägen och försöker knuffa undan dem. Det kittlas i alla fall rätt ordentligt, men samtidigt som man sitter och småfnissar för sig själv för att det kittlas vill jag heller inte flytta på mig eftersom det är en jättehärlig känsla att bli kittlad innifrån. Det låter precis lika skumt som det är.

Dextrosol

Guuuuud så gott det skulle vara med Dextrosol. Helst med smak av citron.
 
Det är ett problem bara och det är att jag inte får tag i det någonstans. Jag köpte ett paket Dextrosol Naturell här för ett tag sedan, men jag kommer inte ihåg vart det var någonstans och nu letar jag med ljus och lykta och jag har även försökt att hitta substitut till Dextrosolen, men jag lyckas dåligt. Jag tror att det skulle kunna fungera med sådana där godishalsband, men jag har inte hittat sådana någonstans heller.
godishalsband.gif
Det jag är ute efter är den här milda söta smaken som ändå är lite syrlig någonstans och som smälter så där härligt på tungan. Jag kom på nu att PEZ kanske skulle kunna fungera också och de går ju att köpa lite här och där.

RSS 2.0