Morotssoppa med kall citronsås

Här om kvällen gjorde jag morotssoppa. Lilla A's mjukdjur Herr Kanin hade beställt morotssoppa där man först skulle rosta morötterna i ugnen på 1000°!
Jag skar slantar och "rostade" morötterna tillsammans med en lök och olivolja i en kastrull.
Sen på med vatten så att det täckte morötterna, de fick koka mjuka, sedan mixade jag morötter och vatten till en slät och ganska tjock kräm, spädde med lite mer vatten, i en med burk ekologisk Crème Fraiche, lite salt och timjan och rivet citronskal från en halv citron, saften från en hel citron och så fick jag späda med lite mer vatten och lite mer salt.  
 
 
Till soppan serverade jag en kall sås gjord på gräddfil, rivet citronskal från en halv citron och så lite salt.
Filmjölksbröd till.
Om soppan var jättegod när den var nygjord, så var den ännu godare dagen efter!
 
Mycket bra val av Herr Kanin!
 
Publicerat i Allmänt
#1 / / Mormor:

Jaha och varför jobbar du inte med mat eller bakning , intresse å kreativiteten finns ju . Soppan ser härlig ut , mums.

Mormor

Svar: Äldsta sonen tycker att pappa ska starta restaurang och att mamma ska baka bröd. Hmm.... Vem är det som lagar ALL mat och bakar ALLT bröd egentligen? Då får vi nog sätta pappan i kockskola först ;) Kram!
Malin

#2 / / Anonym:

Rostade du i ugnen först och sen i kastrull eller förstod jag fel!!??

Svar: Hejsan! Nej, jag rostade dem bara i kastrullen eftersom jag tänkte att det gick snabbare just den här gången. Att rosta på 1000° i ugnen var barnens idé, men jag tror ändå att det skulle fungera rätt bra att rosta dem på 200-225° i ugnen först.
Jag fick tips på Facebook om att en hade haft i lite cayennepeppar för att hotta till det lite. Det är nog inte alls någon dum idé :)
Malin