Så gör du Mariannefudge

Jag har en granne som en gång bjöd på Mariannefudge. Det var så sagolikt gott och nu har jag äntligen fått tag i hennes recept! Busenkelt att göra dessutom och jag har lovat att skriva ner en beskrivning på hur man gör - för att bevisa enkelheten.
Jag ber dock om ursäkt för de dåliga bilderna. De är tagna i all hast med mobilkamera. Men bilderna är inte tänkta att vara snygga. De ska vara informativa!
 
Detta behöver du:
 
250g choklad m. knäck (tex marabou daim)
2dl kondenserad mjölk (finns i konserv)
1 msk smör
4dl minimarshmallows (eller stora klippta i mindre bitar)
1dl krossade marianne-karameller
 
Så här gör du:
 
Lägg ett gäng Marianne (typ 12-16 stycken) i en påse och krossa dem. Jag hade en mortel, men en hammare går lika bra.
 
Smält chokladen ihop med kondenserad mjölk, och rör slätt.  Ca 1½ till 2 minuter på full effekt i micron.
 
 
Om man har stora marshmallows klipper man dem i bitar och sen lägger man i smöret.
 
 
Smält marshmallows ihop med smöret. Det tar lite plats när marshmallowsen liksom sväller när den håller på att smälta. Ca 1 till 1½ minut i micron och sen kanske 1 minut till om det ser ut att behöva smälta lite till.
 
 
Rör ner marshmallowssmeten och Marianne i chokladblandningen.
 
 
Häll ner smeten i en form. Jag la lite bakplåtspapper i botten.
 
 
Skjuts in i kylskåpet för att svalna!
Resultat på skurna bitar kommer senare.
 
Lycka till!
 
 
 
Publicerat i Allmänt