Misslyckat brödbak.

Har ägnat ett par dagar åt att baka bröd. Bland annat. Det har blivit en sort som är komponerad efter eget huvud innehållandes bland annat både solrosfrön, pumpakärnor och linfrön samt sirapslimpa. Det var sirapslimpan som inte blev så där jättebra som jag hade sett fram emot. Smaken var det absolut inget fel på, men degspadet hann nog bli för kallt för degen och de utbakade limporna jäste inte. Jag chansade på att de skulle jäsa mer när de kom in i ugnen vilket de också gjorde, men de var fortfarande väldigt kompakta och lite degiga trots längre tid i ugnen än vad receptet angav. Om man knackar lite på undersidan av brödet och det liksom låter dovt (lite ihåligt på något vis) är brdet klart, men de här limporna frambringade aldrig det ljudet. Jag tänkte att det berodde på att de var så kompakta, men jag vet inte. De hamnade i alla fall i frysen efter att M hade godkänt dem. Han tyckte det var synt att slänga limporna när smaken var okej. Å andra sidan är det ju inte speciellt svårt att baka nya heller. Men det får bli en annan dag!
Publicerat i Allmänt