Ploppen - en av mina absoluta favoriter

Vissa blommor tycker man lite bättre om än andra. "Ploppen" är en sådan blomma. Eller Smörboll som den heter på svenska. Det ser ut som en jättestor smörblomma som är knuten istället för utslagen.
Man kan hitta Smörbollar som trädgårdsväxter (hybrider) runt om i landet, men i fjällvärlden lever den vilt.
 
 
Lilla A fyller snart 5 år. Sist vi var i Fatmomakke var för två år sedan. Då skulle han alltså till att fylla 3 år. När vi nu kom till byn talade han om att sist han var där så åkte han i en liten kärra. Hans minne imponerade på mamman, för visst åkte han och storebror i en kärra för två år sedan och här hittade vi dem gömda i ett buskage.
 
Ett besök utan våfflor i Fatmomakke är inget riktigt besök. Inredningen är dessutom densamma sedan 60-talet (bortsett från gardinerna och plastblommorna) och i taket hänger en badboll som det står Loranga på. Samma badboll har hängt där sedan jag var liten. Hur kan en badboll hålla så långe?
 
Publicerat i Allmänt
#1 / / Anonym:

åhh vad härligt!!!

Vad tycker du om folk med barnvagn??
http://melzies.for.me/2015/augusti/folk-med-barnvangar.html#comments

Kika in och se min åsikt om det! kram<3

Svar: Kul att du hittade in här! Mja... Man kan väl säga att vi har olika åsikter i frågan. Åsikter som med åldern blir insikter. Barnvagn är ett nödvändigt ont i trånga butiker. Butiker är ofta inte anpassade efter vagnar och precis som innan man fick barn så är man ibland tvungen att gå in i butiker - vare sig man vill eller inte. Jag inser också att just barnvagnar är toppen när man ska lasta på allt man har handlat ;) Man slipper få ont i armarna och fingrarna av tunga påsar. Inget ont som inte har något gott med sig!
Malin