Föräldrautbildning.

Igår var vi på den andra föräldrautbildningen. Fast egentligen är det väl lite fel att kalla det föräldrautbildning när det har handlat om förlossning. Det är med lite skräckblandad förtjusning man går dit. Man vill veta, men samtidigt vill man inte veta vad som ligger framför en. Igår handlade det bland annat om bedövningar... Jag har tidigare sagt (på fullaste allvar) att "söv ner mig och sätt upp ett stort grönt skynke och väck mig när det är klart". Nu har jag nog ändrat instälning. Det verkar ju inte spela någon roll hur många olika bedövningar (eller hur få) eller metoder man använder sig av - det verkar ju i alla fall göra lika ont! Då kan man ju lika gärna låta bli att bedöva sig!

Eller kanske inte om man tänker efter ändå....

Kommentarer
Postat av: sandra

Hej Hej.. Det är så kul&läsa din blogg=) Här i sthlm är det bara danderyds sjukhus man får besöka...förlossn.Nu i efterhand så är det nog tur att jag inte besökte förl innan... För jag var jättenervös eller jag blev jättenervös samma dag som vi klev in på förlossningen i Solna... Men du kan ju iaf vara säker på attd u får plast.. Här i sthlm så är det ju tvärtom!

2008-05-28 @ 23:40:35
Postat av: Malin

Sandra; Det är många som undrar varför vi inte väljer att åka till Mora eftersm det är mycket mer gemytligt där. Alla får eget rum och papporna får bo kvar. Men jag tror att när det blir dags att åka in vill man nog ha så nära som möjligt till sjukhuset och då är Falun närmast. Fast med tanke på hur många som verkar vänta barn just nu så kanske man inte kan vara säker på att få stanna kvar mer än ett par dagar. Hur som helst känns det bättre än situationen i Stlm...

Kram på dä'!



P.S. Träffade dina föräldrar och syskonbarn i Torsång i söndags.

2008-06-03 @ 10:01:16
URL: http://tilia.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Det ondaste på tre förlossningar det var sprutan som sattes för bäckenbottenbedövning vid första förlossningen. Mannen fick lova att jag aldrig mer skulle ha en sådan hur ont jag än hade. Det ska normalt inte göra så ont men jag kan faktiskt förnimma den där olidliga smärtan fortfarande. Själva förlossningssmärtan är däremot glömd. Däremot minns jag eftervärkarna, dom hade ingen pratat om. Jag tyckte öht det var mycket som dom aldrig pratade om! Kanske man skulle oroat sig för mycket då.

2008-06-03 @ 21:09:14
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Malin

Annaa M; Det låter bra att sprutan var värre än annan smärta! Å andra sidan kan en bedövningsspruta vara otroligt stickande och spännande (alltså att det spänner där de har satt den). J har varit rätt bra på att informara om både före och efter, men vad vet man hur mycket hon håller inne med...? Äsch, det går säkert bra. Jag har ju inga val...

2008-06-04 @ 13:33:51
URL: http://tilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0