Morotssoppa
Här kommer tips på en god morotssoppa som vi åt här om dagen:
4 PORTIONER
2 gula lökar
2msk oliv- eller solrosolja
2msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning
1tsk salt
½tsk nymalen svartpeppar
1tsk gurkmeja
1tsk spiskummin
½rad chilifrukt
5dl vatten
6 stora morötter
2 burkar kokosmjölk (gärna lätt kokosmjölk)
TILL SERVERING
Ett gott bröd
Crème fraiche eller turkisk yoghurt
1. Skala och skär löken i grova bitar. Fräs den mjuk i olja. Tillsätt buljong, salt, peppar, gurkmeja och spiskummin under omrörning.
2. Kärna ur och hacka chilin. Tillsätt den och vattnet.
3. Skala och skär morötterna i bitar. Lägg i dem och koka soppan 15-20 minuter tills morötterna är mjuka.
4. Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll i kokosmjölken och värm upp. Servera gärna med ett gott bröd till och en klick Crème fraiche eller turkisk yoghurt.
Tips: Soppan är ännu godare dagen efter tillagningen!
Källa: Laga Lätt