Grahamsgröt

Jag är inte överförtjust i gröt precis. Risgrynsgröt kan fungera till jul och mannagrynsgröt är också okej. Havregrynsgröt har jag lärt mig att äta i vuxen ålder men det är inte att jag jublar över tallriken.
Men grahamsgröt... Det är som mannagryn fast grövre. Den smakar mer. När jag gick på dagis såg jag alltid fram emot de mornar då det serverades grahamsgröt till frukost.
 
Här med hemgjord blåbärssylt.
 
Till en portion behövs:
1 1/4 dl vatten
1 1/4 dl mjölk
½ dl grahamsgryn
 
För tillredning i Micro:
Värm mjölk och vatten på högsta effekt i 2 minuter
Tillsätt grynen under vispning.
Värm på högsta effekt i 1 minut.
Rör om i gröten.
Fortsätt tillagningen på medeleffekt i 5 minuter.
Rör om och servera med något du tycker om.
 
 
Publicerat i Allmänt